Sociedad

Adif ha licitat les obres per reparar la deteriorada coberta de l'Estació de França

Substituir totes les plaques del sostre i reparar l'estructura metàl·lica que cobreix andanes i vies costarà prop de 4 milions i mig d'euros

La coberta de l'estació de França de Barcelona / ADIF

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries ha licitat les obres per reparar la coberta de l'Estació de França, que està molt deteriorada des de fa anys. Segons el projecte que avança SER Catalunya, les obres per reparar l'estructura metàl·lica i la substitució de les plaques del sostre costaran prop de 4,5 milions d'euros i s'allargaran durant 16 mesos.

L'estructura que cobreix la zona d'andanes i vies és un dels elements més emblemàtics de l'aquesta estació que es va inaugurar per l'exposició universal de 1929. Fa anys que el seu deteriorament és evident amb plaques trencades o que no hi són, amb entrada d'aigua... Els informes de diagnòstic que s'han fet des de 2008 han determinat que el desgast, trencament i corrosió dels diferents elements s'ha produït per diversos factors. Entre els més destacats, l'envelliment del material, la proximitat al mar, els excrements de les gavines i els diferents temporals.

L'any 2018 es va fer una reparació d'urgència, però el que es proposa ara és una actuació integral. S'han de substituir totes les peces de la coberta que té prop de 20.000 metres quadrats i reparar o canviar la part de l'estructura metàl·lica afectada per la corrosió. Aquest element arquitectònica és un dels més característics de l'estació i té un part recta i una part en corva, seguint el traçat de les vies.

A més de la reparació de la coberta, es rehabilitarà també la marquesina de la façana de l'antic Pati de Carruatges. Aquesta actuació està contemplada al Pla de Rodalies 2020-2030.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00