Sociedad

A 90 minuts de Primera

El Girona s'imposa per 1-2 al camp del Rayo Vallecano i diumenge vinent té moltes opcions de celebrar el seu segon ascens a Primera.

Franquesa i Sylla van capgirar el gol inicial d'Isi, que podria haver fet molt més mal en la primera mitja hora de joc.

Pulido Santana va anul·lar injustament un gol de Bustos al descompte de la primera meitat després de consultar-ho amb el VAR i també va fer-se enrere en un gol de Pozo que hauria significat el 2-2.

Franquesa celebra el primer gol. / Imatge: La Liga.

Girona

Fins i tot el dia que no sembla tenir el dia el Girona és competitiu. L'equip que prepara Francisco cultiva com pocs la capacitat de resiliència i avui és el que li ha permès tornar de Vallecas amb un triomf que el deixa a un pas de primera.

Quan Isi ha fet el 0-1 després d'un rebuig inexplicable de Juanpe (6'), la sensació era que en podien caure molts més si no aconseguia corregir de manera urgent la mala ubicació al camp.

L'equip no pressionava com un tot i el Rayo ho aprofitava per castigar, sobretot, l'esquena de Yan Couto. El brasiler amb prou feines es podia desplegar en atac -la seva principal virtut- i no trobava l'ajuda necessària en un Gumbau superat. Gairebé tot el perill ha arribat per la banda dreta.

Francisco no ha tingut problemes per admetre la superioritat local durant la primera mitja hora: "ens han repassat". A poc a poc, però, el Girona ha anat parant el cop i s'hi ha tornat en el primer xut a porta que ha anat entre pals.

Juanpe ha enviat una pilota profunda a Sylla, que li ha guanyat la posició a Saveljilch i ha assistit Franquesa perquè superés Zidane amb un xut amb l'esquerra (42'). El cop d'efecte ha estat major quan Bustos ha desviat al fons de la xarxa amb l'espatlla un xut de Gumbau des de fora de l'àrea.

Pulido Santana ha donat gol però l'han cridat des del VAR i ha acabat anul·lant-lo en considerar que l'atacant del Girona havia desviat la trajectòria de la pilota amb el braç i no amb l'espatlla, com semblava inqüestionable.

Això ha provocat tensió. Francisco l'ha abordat just després de què xiulés la fi de la mitja part i s'ha generat una discussió múltiple en la que també s'hi ha sumat el tècnic del Rayo, Iraola. Tots dos entrenadors han estat amonestats i també el preparador del porters del Girona i el jugador suplent Samu Saiz.

Tot s'ha suavitzat en la primera acció de la segona meitat quan, després de moure la pilota a un toc, Sylla ha endreçat al fons de la xarxa una passada des de la dreta de Yan Couto.

El cop ha estat molt dur per al Rayo. Als madrilenys els ha costat agafar el fil i només ho han fet a partir del cor i d'una aposta arriscada d'Iraola, que ha desequilibrat l'equip per acumular molts homes a prop de l'àrea.

El Girona ha intentat que es jugués poc. Francisco ha fet entrar Stuani quan quedava mitja hora llarga i l'uruguaià no ha marcat però ha pressionat com el que més, demostrant que ha deixat enrere els problemes físics que l'havien aparatat del terreny de joc les últimes quatre jornades.

El Rayo ha empatat just al minut 89 però el gol no ha acabat pujant al marcador perquè Leo Ulloa, clau en l'acció, estava en fora de joc. Tot i que Pulido Santana ha afegit 7' al partit, s'ha jugat més aviat poc.

El Girona serà equip de Primera si diumenge vinent (21H en directe per Moguts pel Girona) guanya, empata o perd per un gol de diferència sempre que els madrilenys no en facin més d'un.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00