Deportes

Esports Saisó: 'La vertical de Montserrat'

Parlem amb protagonistes d'una de les curses d'ascens més dures del panorama espanyol.

Esports Saisó, 'La vertical de Montserrat' (14/06/2021)

Esports Saisó, 'La vertical de Montserrat' (14/06/2021)

07:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1623680542967/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Avui a la secció d'altres esports, presentada per Xavi Saisó, hem descobert de què tracta 'La vertical de Montserrat', una de les proves més dures del panorama espanyol on s'han de pujar més de 2.000 esglaons. L'edició 2021 es va celebrar e, passat 5 de juny i va comptar amb la participació de més de 100 esportistes.

Sobre la cursa

La Vertical Montserrat és una cursa solidària amb sortida individual, on el corredor ha de pujar per les escales de servei que hi ha al costat dels dos funiculars de Montserrat, des de l'estació inferior del funicular de la Santa Cova fins a l'estació superior del funicular de Sant Joan. Entre els dos funiculars hi ha un tram d'enllaç sense escales de 80 metres.


Protagonistes al QTJ

Al 'Què t'hi Jugues!' n'hem parlat amb l'Adrià Duarri, bomber i guanyador de la cursa en modalitat 'Bombers', els quals pugen amb tota la indumentària habitual. També hem pogut conversar amb el responsable de la iniciativa, el David Colomé.

David Colomé: "La iniciativa s'emmarca dins d'un projecte que neix el 2011 per recollir fons per Sant Joan de Déu, per la infància en risc i per a un programa d'atenció als infants. La idea de la cursa sorgeix l'any 2016, amb l'Arnau, company que va iniciar també el projecte, pujant per les escales del funicular de Sant Joan. En aquell llavors no sabíem que hi havia fins i tot un circuit mundial i vam fer la primera edició l'any 2018".

"Hi ha pocs escenaris i edificis que puguin acollir un circuit d'aquestes característiques. És una prova molt dura, la 5a d'Europa en nombre d'escales. La primera és a Suïssa que té 11 mil escales".

Adrià Duarri: "Vaig pujar les escales en uns 17 minuts... Aquesta era la primera cursa que feia així i em va agradar. Ara em plantejo fer alguna fora de Catalunya per voltar una mica".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00