Sociedad

Ara, pandèmia econòmica

Ezequiel Moltó, periodista

La Columna (18/06/2021) Ezequiel Moltó, periodista

La Columna (18/06/2021) Ezequiel Moltó, periodista

01:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1624004859_553965/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoi

Estem intentant eixir de la pandèmia més greu que recordem. Els casos s’han reduït, la vacunació avança a bon ritme, a les mascaretes li queden hores de ser obligatòries al aire lliure i els hospitals ja no tenen quasi ingressats a les UCI per coronavirus. Però no hem de confiar-nos. Ara els nou casos son, principalment, de gent jove, molts adolescents, que per cert seran els últims en vacunar-se.

El final del curs, la fi de les restriccions nocturnes i les ganes de ajuntar-se després de més d’un any d’estar aïllats està provocant que les nits dels caps de setmana siguen una festa continua. No es parlava ja de brots, i ara tornem a tenir-los a festes, aniversaris o celebracions.

Ni el sistema sanitari, ni l’economia es poden permetre una nova onada. Aquesta pandèmia primer ha afectat a la salut i també ens ha afectat a tots emocionalment d’una o altra manera.

Ara cal estar preparats perquè les conseqüències es veuran en l’economia. La Covid ha modificat hàbits de consum, moltes empreses desapareixeran i es crearan altres, ara el model econòmic viurà un terratrèmol fins que tot s’ordene de nou i torne l’estabilitat. Però moltes coses ja no seran igual, la compra on-line ha vingut per quedar-se, tenir una casa amb jardí o un pis gran amb balcons i finestres es el que més s’està demandant-se a les immobiliàries i el teletreball o les reunions virtuals s’han convertit en habituals. Son temps de canvi que cal afrontar i estar preparats. La sort que tenim que el model econòmic no s’ha destruït, com en una guerra, ha estat dormint. Ara cal que desperte amb ganes de créixer.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00