Sociedad

Estar preparats

Natxo Lara, periodista

La Columna (22/06/2021) Natxo Lara, periodista

La Columna (22/06/2021) Natxo Lara, periodista

01:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1624356615_047188/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoi

Alcoi, Smart city, ciutat modernista, Festes mundialment conegudes. Dos parcs naturals, la Cavalcada, una identitat de poble envejada per alacantins i altres espècies. El valencià més correcte, Camilo Sesto, eliminem al Madrid en Copa i som els inventors dels plis play.

Un currículum abreviat que podria resumir bàsicament com som… Però fallem en el fonamental. La meua pregunta es clara. ¿Estem preparats per a ser una gran ciutat turístico-universitària-industrial?

Per les coses que la naturalesa i els nostres avantpassats ens han regalat, sí, però ens toca treballar dur per a estar a l’altura en xicotets, o no tant xicotets, detalls.

Deixarem de costat la peatonalització del centre, perquè dic jo que si l’han feta tindrà una raó. Expectants estem. Però és que hi ha detalls potser menors que poden marcar la nostra reputació col·lectiva.

Un amic molt amic d’un poble pròxim m’ha contat que, atrapat per la peatonalització, va haver de clavar el cotxe en un parking del centre, al que la peatonalització li ha caigut del cel. Tot indignat em va dir que a l’hora de pagar, li van dir que allí no es pagava amb targeta.

“Però si jo ja no toque els diners en metàl·lic! Ho pague tot amb el mòbil…” va dir el meu amic. Vivim en 2021!!!

La resposta de l’home de l’aparcament va ser que allí es paga en dinerets i que no calia que protestara perquè és una empresa privada i poden cobrar com vulguen. I que fins i tot, tenien un llistat de matricules de cotxes als que ja no deixen entrar perquè s’han queixat.

Estèticament no és massa turístic fer anar a una persona al caixer a per cinc euros per a pagar un ticket de dos euros per a treure el cotxe d’un aparcament. Una actitud que cal revisar si realment volem ser un referent d’hospitalitat turística.

Jo, De moment, aniré al centre caminant, encara que sue el que no està escrit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00