Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Els funcionaris creuen que els incendis al Puig de les Basses eren un atac contra ells

El jutjat de Figueres ha obert diligències; el Síndic de Greuges també ho investiga i els sindicats reclamen a la Generalitat més mà dura contra el presos que es reboten

El Centre del Puig de les Basses / ACN

Figueres

Diuen els treballadors de la presó que tot era una estratègia per caçar funcionaris. Que els interns van encendre primer un foc per fer saltar les alarmes, i que quan hi van anar els funcionaris, van encendre l'altre foc a una altra cel.la.

Ho van fer, diuen els funcionaris, per poder llançar-se'ls a sobre, que és el que va acabar passant. Per això, el responsable de presons de la UGT demana a Justícia que sigui molt estricta amb els interns més perillosos.

Xavier Martínez, responsable de presons de la UGT

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000019848/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Les imatges recollides per les càmeres de vigilància, les declaracions de funcionaris i interns i el resultat de l'autòpsia de l'home que va morir hauran de completar la investigació de les causes dels incendis.

En paral.lel, el Síndic de Greuges ha obert una investigació d'ofici per aclarir què va passar i si el pres que va morir seguia algun programa de rehabilitació i com es portava amb els treballadors de l'àrea de la presó on estava tancat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00