Sociedad
Coronavirus Covid-19

47 nous casos de Covid en 24 hores

Un brot de joves a Ciutadella ja afecta a 24 persones

Els contagis a Menorca s'han disparat després de les botellades de Sant Joan. / Pixabay.

Mahón

Menorca ha enregistrat a les últimes 24 hores 47 nous positius per Covid. Ho ha anunciat el coordinador dels equips UVAC a Menorca, José Antonio Vidal. Això eleva a 119 el total de persones infectades a l’illa. A més hi ha tres malalts que es troben a planta de l’hospital Mateu Orfila. Tots son majors de 60 anys.

La majoria de casos, 57 es concentren a la zona de Ponent. A Llevant només n’hi ha 25 i a la zona centre 37. Però val a dir que, d’aquests darrers, 15 es troben a l’hospital covid a la costa nord des Mercadal.

El doctor Vidal destaca la gran quantitat de brots detectats a Menorca, especialment de jovent a Ciutadella on n'hi ha un que ja afecta a 24 persones.

La majoria de persones afectades són joves i, bàsicament adolescents que estarien vinculats a les aglomeracions de Sant Joan.

Amb aquestes dades Menorca ha duplicat en menys d’una setmana la seva incidència Acumulada de casos per 100.00 habitants a 14 dies. Si el dia 24 era de 33,5 avui és de 66,9 i amb l’amenaça de seguir creixent. Així ho ha dit el portaveu del Govern balear per a la gestió de malalties infeccioses, Javier Arranz, En una compareixença ha advertit que aquesta pujada, que s’ha notat a totes les illes, es dona principalment entre el col·lectiu de joves de 16 a 29 anys. Per tot això demana una reflexió ja que els brots detectats poden generar una onada de contagis.

Per la seva part, la directora assistencial del Servei de Salut, Eugènia Carandell, ha explicat que la variant delta de la malaltia, ja suposa un 28% del total de casos amb el perill que comporta per a la gent que encara no te la pauta complerta.

Per aquest motiu totes les persones de 60 a 69 anys que encara no tinguin la segona dosi podran avançar dues setmanes la seva administració sempre que tinguessin com a data per a rebre la injecció després del 17 de juliol. Arranz i Carandell han demanat a la gent la màxima cura per evitar expandir els contagis.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00