Martes, 28 de Septiembre de 2021

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Els casos positius de covid-19 diaris es multipliquen per 10 a Xàtiva-Ontinyent en les últimes 24 hores

El Departament ha passat de tindre una mitjana de 12 casos setmanals i uns dos positius al dia a notificar 20 en l'últim dia

Hospital Lluís Alcanyís

Hospital Lluís Alcanyís / Radio Ontinyent

La Gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes, va passar pels micròfons de Ràdio Ontinyent per repassar tota l’actualitat respecte a la covid-19 i al procés de vacunació al departament.

Llaudes lamenta que en les últimes 24 hores el nombre de PCR positives realitzades va augmentar fins a 20, matisant que “normalment setmanes anteriors, en tota la setmana podria haver 12 o 13, i en un dia soliem tindre 2 o 3, pel que el repunt és fort”.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

A pesar de l’augment de casos, que no és sols en àmbit local, sinó que tota la Comunitat Valenciana i tota Espanya estan patint-lo, Llaudes sí que vol tranquil·litzar un poc explicant que “sols hi ha 2 ingressats amb covid-19, els dos en planta, pel que no hi ha cap cas greu”, ja que explica el 95% dels casos és dels sectors d’edat que no estan vacunats i eixe sector “tolera més la infecció”, explicava. A pesar de les dades de pressió hospitalària recorda que “no podem relaxar-nos. No podem tornar a viure imatges passades” i recorda que a pesar d’estar vacunats “hi ha una possibilitat, més menuda però possibilitat, que els majors es contagien ja que les seues defenses, degut a la edat, són menors”.

Respecte al procés de vacunació, Margarita Llaudes explica que “la resposta del departament ha sigut molt elevada, estem prop del 80% de persones que han acudit a la seua cita per rebre-la”, però també lamenta que “segons va baixant l’edat, està disminuint l’adhesió a la vacuna, pel que últimament està baixant, i pensem que és un gran error”, probablement, explica “perquè son trams que saben que en ells és menys perjudicial el virus i també perquè sol ser un tram d’edat treballador” així doncs, lamenta “ha baixat a un 70% en les últimes setmanes”.

Parlant amb les dades en la mà, Llaudes explica que el 100% dels majors de 80 anys estan vacunats, entre 70 i 79 anys la vacunació està a un 98.5%, de 60 a 69, el 40% amb pauta completa i l’altre 55% amb una dosi; de 50 a 59 la pauta completa és de 67.5% ui l’altre 22% amb una dosi; i a partir d’ahí ja va baixant fins al 10% actual al 40-49. A més, els pacients amb patologies d’alt risc estan vacunats un 98% d’ells. La gerent del Departament considera que les persones que no volen vacunar-se i que envien missatges anti-vacunes “tenen una falta de responsabilitat amb la seua família i la resta de les persones” i matisa que “no son conscients del que la seua negativa pot arribar a causar”.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Per a finalitzar, Llaudes tornava a demanar “responsabilitat” i recomanava “continuar utilitzant la mascareta a l’aire lliure quan anem en companyia”.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?