Miércoles, 29 de Septiembre de 2021

Otras localidades

La Covid agreuja el col·lapse del Mercantil de Girona

Durant el 2020 han pujat per sobre del 20 per cent els casos que hi han arribat: són sobretot empreses en fallida o insolvents

Palau de Justícia de Girona

Palau de Justícia de Girona / Arxiu

Tots els jutjats de Girona han reduït la seva activitat durant el 2020 per culpa de la pandèmia, excepte el Mercantil, que si abans la estava col·lapsat ara se li acumulen els casos tot i que té un jutge de reforç a temps parcial.

La memòria anual de l'Audiència de Girona diu que els casos que han entrar han augmentat un 21 per cent i que el volum de feina està molt per sobre de la mitjana dels mercantils catalans i de l'estat.

Mentre que al mercantil de Girona han arribat més de 1.800 casos nous el 2020, la mitjana als mercantils de Catalunya no arriben als 1.600 i a Espanya superen de poc els 800.

El que hi ha arribat aquest any són casos d'insolvència d'empreses, provocada pel tancament del negoci o per falta d'ajudes, i en molts casos acaben en concursos de creditors. L'advocat d'Inverlegal, Rafael Pedrique, diu que la lentitud en la resolució dels casos provoca una pèrdua de confiança en la justícia.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Tot i l'elevat volum de feina, el mercantil de Girona també dicta de mitjana moltes més sentencies que a la resta de Catalunya. A Girona s'han dictat 1.200 sentències, això és el triple que la mitjana catalana.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?