Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Pimec creu que és "d'hora" per parlar de recuperació

La patronal xifra en més de 2.000 milions d'euros el deute provocat per la pandèmia al sector turístic gironí

La roda de premsa d'Antoni Cañete i Pere Cornellà / PIMEC

Girona

PIMEC assegura que no es pot parlar encara de que s'estigui en fase de recuperació i alerta que la situació econòmica actual pot ser irreal. A l'horitzó més immediat preocupa els problemes d'insolvència per una barreja de crèdits demanats i unes ajudes que no són directe. Per tot plegat, des de PIMEC creuen que ni tan sols es pot saber quina serà la realitat post-pandèmica.

Tot i això, argumenten que el futur de l'economia gironina passa per apostar per les renovables contemplant també grans instal·lacions, la formació professional i el lideratge d'un turisme canvia ja que, segons el president de PIMEC Girona, Pere Cornellà, cal una transició cap a un model més sostenible i desestacionalitzat.

Pere Cornellà, president de PIMEC Girona

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000019918/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

PIMEC explica que en dades prèvies a la pandèmia, les comarques de Girona rebien 6 turistes per cada resident, la xifra mes alta de Catalunya. Pel què fa a l'estiu, la patronal de la petita i mitjana empresa creu que serà millor que el de l'any passat però desigual, sobretot en llocs on es depèn del turisme internacional i els tour-operadors.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00