Jueves, 05 de Agosto de 2021

Otras localidades

La Generalitat reclama a França que reobri els passos fronterers

Adverteix del risc que suposen en cas d'incendi, no només perquè no hi poden passar els bombers, sinó perquè es pot convertir en un cul de sac per als conductors que intentin fugir d'un foc

El moment de la retirada del pas

El moment de la retirada del pas / Ajuntament de Maçanet de Cabrenys

El director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert, ha explicat que fa 10 dies va escriure a la Prefectura dels Pirineus Orientals per demanar que es retirin aquestes roques de grans dimensions i que l'única resposta que ha obtingut és que això ho ha d'ordenar el ministeri de l'Interior francès.

Mentrestant, el pas està barrat al Coll de Banyuls (entre Banyuls i Espolla) i el Coll de la Manrella (entre Agullana i Morellàs). Són zones d'elevat risc d'incendi forestal que es poden convertir en una carretera sense sortida en cas de foc, com va passar amb la carretera de Portbou, en el gran incendi del 2012, quan desenes de cotxes van quedar atrapats i van morir dues persones. Diu Puigbert que és una irresponsabilitat.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

El govern francès va col·locar aquestes roques i blocs de formigó en 5 carreteres de la frontera (3 a l'Alt Empordà i dues a la Cerdanya) a principis d'any al·legant raons de seguretat i per combatre la immigració il.legal i les xarxes de tràfic de persones. Tot i les queixes que hi ha hagut en aquests mesos només les va retirar a la carretera que va de Maçanet de Cabrenys a Costoja.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?