Domingo, 19 de Septiembre de 2021

Otras localidades

PENSIONS

La CASS avalua vincular l'edat de jubilació a l'esperança de vida

L'economista espanyol especialista en sistemes de pensions, José Antonio Herce, presenta algunes de les propostes a la comissió d'estudi

José Antonio Herce, economista espanyol i expert en sistemes de pensions, durant la seva intervenció.

José Antonio Herce, economista espanyol i expert en sistemes de pensions, durant la seva intervenció. / E.C. (ANA)

La comissió d'estudi de viabilitat de les pensions de la CASS estudia la possibilitat d'allargar l'edat de jubilació en funció de l'esperança de vida.

El Consell General ha acollit aquest dimarts la tercera sessió de la comissió que valora el futur de les pensions de jubilació.

Avui ha estat el torn de l'economista espanyol i expert en sistemes de pensions, José Antonio Herce, qui ha suggerit a la CASS la possibilitat de vincular l'edat de jubilació amb l'esperança de vida dels residents al Principat, un sistema que hauria de poder ser flexible en funció de l'evolució d'aquestes dades.

En aquest sentit, Herce ha recordat que a l'any 1.900 l'edat de 65 anys es considerava el que avui serien els 81 anys i, per tant, "no es pot treure el dret a treballar a les persones que encara tenen plenes facultats per mantenir-se actius al món laboral".

L'assessor espanyol de pensions de la CASS també ha descartat l'existència "d'un model ideal de pensions".

Albert Font, president de la CASS, ha advertit al seu torn del cost que hauran d'assumir els joves si no hi ha canvis en el sistema de cotització, tot remarcant que el país compta amb "pocs cotitzants joves, que tenen una qualitat econòmica baixa".

De la seva banda, el president del fons de reserva de jubilacions, Jordi Cinca, ha reiterat que "no hi ha solucions miracle per garantir la viabilitat del sistema de pensions" i ha recordat que la comissió desenvolupa un rol "d'assessorament tècnic que es troba fase d'anàlisi". Quan hi hagi les conclusions definitives, s'entrarà un projecte de llei per a la reforma del sistema de la CASS.


Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?