Miércoles, 19 de Enero de 2022

Otras localidades

Es trenca el Govern tripartit a la Paeria

El grup del Comú sortirà del Govern municipal de manera acordada amb ERC i Junts

Representants d'ERC, JxCat i del Comú de Lleida signen el Pacte de Sant Joan per governar la Paeria, el 27 de juny del 2019 a la passarel·la dels Camps Elisis.

Representants d'ERC, JxCat i del Comú de Lleida signen el Pacte de Sant Joan per governar la Paeria, el 27 de juny del 2019 a la passarel·la dels Camps Elisis. / ACN Arxiu

La crisi entre els socis de govern a l'Ajuntament de Lleida acaba amb el trencament del Pacte d'Entesa, després de la sortida del Comú del govern tripartit. Esquerra, Junts i Comú acorden aquest trencament en la reunió mantinguda aquest matí.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

L'anomenat pacte de Sant Joan del 2019 arriba a la seva fi amb passes engegantides pels desacords i tibantors, amb acusacions de deslleialtats, agreujats per la destitució per part d'Esquerra del tinent d'alcalde de El Comú de totes les responsabilitats del Govern, amb postures enrocades, reconciliacions difícils, i al·lusions comparatives al 155...

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Penjava d'un fil i finalment els tres socis han decidit el trencament del pacte amb la sortida dels dos regidors de El Comú. Serà una sortida acordada amb garanties de traspàs en carteres com Transició Ecològica i Habitatge o Participació.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

El detonant, la gota que ha desencadenat del trencament en aquesta crisi sense precedents: l'oposició del Comú al pla de reparcel·lació urbanística del complex comercial de Torre Salses derivant en manifestacions com ara “ens han fet un 155” de Sergi Talamonte, o la resposta de Miquel Pueyo titllant-la de “comparació mesquina”.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Ara el Govern de l’Ajuntament de Lleida queda en minoria amb els 12 regidors que sumen Esquerra i Junts dels 27 del consistori. Durant aquesta crisi l'alcalde Miquel Pueyo ja ha manifestat que les dues formacions continuarien plegades al capdavant de la Paeria.

**COMUNICAT CONJUNT D’ERC-AM, JUNTS X CAT LLEIDA I COMÚ DE LLEIDA

Lleida, 16 de juliol de 2021

ELS TRES SOCIS ACORDEN EL TRENCAMENT DEL PACTE DE GOVERN AMB LA SORTIDA DEL GRUP DEL COMÚ

La vigència de l’actual pacte de govern d’Entesa arriba a la seva fi després de la reunió que ha tingut lloc avui en que s’ha valorat la situació i els passos a seguir, defugint dels retrets.

El grup del Comú sortirà del Govern municipal de manera acordada amb la resta dels partits del govern, ERC i Junts.

Els tres partits acorden executar un procés de sortida responsable i amb garanties de traspàs efectiu i correcte i oferint tot el suport als nous responsables de les àrees, per tal de garantir l’atenció a les necessitats de la ciutat.

Els tres grups manifesten la voluntat de preservar els eixos programàtics que consten al pacte de govern i al PAM aprovat, i s’emplacen a treballar per garantir la governabilitat de la ciutat de Lleida i el desenvolupament dels compromisos compartits en aquest nou escenari**

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?