Sociedad

Justicia investiga la directora de Brians 1 per fer-se una PCR amb material de la presó

La conselleria de Justícia obre una informació reservada per aclarir si va usar proves diagnòstiques de la presó per motius privats

Confinat el mòdul 2 de la presó de Brians 1, per un contacte de Covid-19

Les queixes contra la directora de la presó, Gabriela Redondo, han vingut de funcionaris de Brians 1 i també del col·lectiu Marea Blava / ACN

Barcelona

El Departament de Justícia ha obert una informació reservada per investigar si la directora de la presó de Brians 1 va aprofitar material destinat exclusivament a l'anàlisi clínica dels presos per fer-se una PCR i un test d'antígens. Segons han denunciat funcionaris de la presó i també el col·lectiu Marea Blava, la directora de la presó, Gabriela Redondo, suposadament va fer-se un primer test d'antígens el dia 15 de juliol, dijous passat, i l'endemà va fer-se una PCR, el dia 16, abans del cap de setmana. Aquell mateix divendres la directora confinava el mòdul 2 de la presó, a Sant Esteve Ses Rovires, davant d'un positiu de Covid.

Els treballadors critiquen que la directora del centre usés presumptament les proves diagnòstiques quan no estan permeses als treballadors, tampoc els sospitosos d'haver-se infestat. De fet, el 28 de juny, la pròpia directora va enviar el protocol de seguiment de contactes a tots els treballadors del centre. La normativa estipula que el seguiment mèdic tant de sospitosos com de contactes de Covid-19, "es realitzarà pel metge del CAP de cada treballador".

"Les proves realitzades a la Sra. directora es van realitzar amb test destinats exclusivament a interns i amb sanitaris contractats per atendre a interns", es queixa el col·lectiu Marea Blava en un comunicat. El col·lectiu reclama el cessament immediat de la directora mèdica i la penitenciària de Brians 1 i demana als sindicats de l'àmbit penitenciari que es sumin a la seva denúncia. La Conselleria de Justícia, de moment, ha oberta una investigació per aclarir els fets.

Un mòdul confinat

La cinquena onada també ha entrat a les presons. "Fins el dia 26 de juliol, a les 12 de la nit, com a mínim", el mòdul 2 de Brians 1, estarà confinat, segons un comunicat al que ha tingut accés SER CATALUNYA. El motiu és el resultat positiu d'un intern que el dijous 15 va presentar símptomes del virus. Després de fer-li un test, el divendres es va tancar el mòdul i es va confinar dins la cel·la als 7 interns que en són contacte estret. L'intern positiu va ser traslladat al Centre Penitenciari Brians 2.

Durant els 10 dies de confinament, els interns no poden sortir del mòdul però sí que poden estar als llocs comuns, com el pati, la sala de dia o les aules, sempre que respectin la distància de dos metres, portin la mascareta posada i es rentin freqüentment les mans, segons explica la directora en el comunicat transmès als treballadors. Queden suspeses les visites als interns i es demana als treballadors que duguin mascaretes FPP2.

Per evitar contagis, els interns dinaran i soparan a la cel·la, en tuppers, mentre que l’esmorzar es fa al menjador però no pot durar més de 15 minuts. En casos de sortides de màxima necessitat, la presó farà tests ràpids.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00