Sábado, 24 de Julio de 2021

Otras localidades

L'estació de metro d'Ernest Lluch entrarà en servei diumenge

Aquesta inauguració a la L5 es farà finalment abans de la posada en servei de les estacions del viaducte de la L10, que estava prevista per l'abril

El vestíbul de la nova estació Ernest Lluch

El vestíbul de la nova estació Ernest Lluch / Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori

A partir de diumenge 25 de juliol, l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona guanyaran una estació de metro, la d'Ernest Lluch, a la línia 5 del metro. Està situada entre les parades de Collblanc i Pubilla Cases i enllaça amb el tramvia. La Generalitat calcula que tindrà 15.000 viatgers diaris.

Ernest Lluch es troba a sota de la carretera de Collblanc i al costat del cementiri de Sants i ja està a punt per rebre els primers viatgers. Aquesta estació ja estava prevista al Pla Director d'Infraestructures 2001-2010 on apareix com a Cardenal Reig. Les obres van començar el 2009, però es van aturar per la crisi econòmica. Fa dos anys, els treballs es van reprendre i s'hi han invertit prop de 18 milions d'euros per finalitzar les obres i les instal·lacions.

Una de les característiques importants d'Ernest Lluch és que un dels seus accessos connecta directament amb el tramvia. De fet, la Generalitat calcula que els 15% dels 15.000 viatgers/dia faran intercanvi amb el Trambaix.

Amb aquesta inauguració, la xarxa de metro arriba a les 160 estacions. Abans de la posada en servei d'Ernest Lluch, estava previst obrir les 3 últimes estacions de metro del viaducte de la línia 10. Port Comercial-La Factori, Ecoparc i ZAL Riu Vell s'havien de posar en servei a l'abril. Però, durant les proves que es fan abans d'inaugurar una infraestructura, es va detectar un problema que impedia una correcta frenada dels trens. De moment, no hi ha nova data per inaugurar aquestes estacions de la L10.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?