, 30 de de 2021

Otras localidades

Despoblats

Ezequiel Moltó, periodista

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Deu municipis, dels 141 que té la província d’Alacant, corren un seriós perill de desaparèixer ja que no superen els 150 habitants. Tollos, al Comtat, és el poble més menut, amb tan sols 35 veïns. Ho contava ahir el diari Información, que es feia ressò d’un informe del professor Luis del Romero de la Universitat de València.

Al País Valencià hi ha 48 municipis amb menys de 150 habitants, i hi ha 372 pobles on es registren més morts que naixements. A Famorca, que té 45 veïns, no ha nascut ningú des de fa 25 anys. El expert universitari recordava que el diagnòstic està clar, però “no s’apliquen mesures fiscals o laborals” que ajuden a estos pobles a canviar la tendència. I algunes persones s’empadronen en estos pobles xicotets perquè es convé, però en realitat no hi viuen. La pandèmia, gràcies al teletreball, ha fet que alguns municipis recuperen veïns, però es tracta d’un fenòmen aïllat.

De la “Espanya vaciada” es va parlar molt a les últimes eleccions, ara estaria bé que algú començara a parlar de l’Alacant buida, però amb propostes concretes que facen que tornen els veïns, que les escoles obriguen, que el metge del poble pase consulta i que la xicoteta botiga recupere clients. Per a d’això cal pressupost i voluntat política, i ara no veig ni una cosa ni altra. Ja vindran les eleccions i obrirem de nou el debat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?