Sábado, 24 de Julio de 2021

Otras localidades

La pandèmia dispara un 50% el risc de pobresa a la Garrotxa

2.600 ciutadans de la Garrotxa van anar als serveis socials per primera vegada el 2020

Panoràmica d'Olot

Panoràmica d'Olot / Cedida

Abans de la pandèmia, els serveis socials de la Garrotxa tenien comptabilitzats que un 5% dels seus habitants es trobaven en situació de pobresa i un 5% més al límit de caure-hi. L'Observatori de la Garrotxa assenyala que, a causa de al pandèmia, aquesta xifra ha crescut en una forquilla que afecta entre el 15 i el 17% dels habitants.

Prova d'això és que l'any passat més de 2.600 persones van acudir als serveis socials garrotxins per primera vegada. Un dels àmbits on més ha crescut la demanda ciutadana és en la pobresa energètica, segons explica un dels coordinadors de l'estudi, Francesc Canalias.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Dels 58.000 habitants de la Garrotxa, gairebé 10.000 reben atenció bàsica. Entre els motius hi destaquen els temes de salut (són 1 de cada 3 peticions), seguit de temes econòmics i laborals. Cada dia, de mitjana, a la Garrotxa es destinen 1.800 euros a atendre ajudes d'urgència social.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?