Viernes, 30 de Julio de 2021

Otras localidades

España Puede

Jordi Ortiz, historiador i escriptor

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

L'any 1986 Espanya entrava a formar part de la comunitat europea. Per a molts aquest fet culmina la transició cap un nou sistema. Europa era l'última meta de la democràcia iniciada amb la Constitució del 78. Europa era símbol de desenvolupament i oportunitats. Però l'entrada en ella va suposar també el fet d'haver-se d'adaptar a noves formes d'entendre la gestió i el sistema productiu. Nombrosos canvis van alterar el 'modus viviendi' de moltes famílies dedicades, sobretot, als sectors primari i secundari.

Els anys ens confirmen que entrar a Europa va suposar un impuls que es va poder viure en les dimensions econòmiques, socials i medioambientals. Ser un soci més d'Europa ens va permetre endinsar-se en el major projecte de construcció política existent; per a la historia d'Espanya és un dels grans punts d'inflexió. I ara? L'eixida a la crisi de la Covid19 té el segell europeu i els fons de l'Unió serviràn per apostar per un nou model. No es tracta només d'una eixida a la crisi, sinó que s'ha dissenyat com una forma per a evitar noves. Una solució a gran escala, a la europea. Al nostre país s'ha articulat entorn el pla 'España Puede'.

Totes les mesures d'aquesta estratègia han de tindre impacte en tres esferes: la de la recuperació, per reactivar, la de la transformació, per millorar el sistema avançant cap a la sostenibilitat (econòmica, social i ambiental) i, per últim, la de la resiliència, per fer-nos menys vulnerables davant catàstrofes. Recuperació, transformació i resiliència, tres conceptes vinguts per a pensar en les pròximes generacions. De nou, caldrà adaptar-se.

1986 i 2021 suposen el punt de partida per protagonitzar canvis històrics. Estem davant un moment clau encapçalat, també, per Europa.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?