Sábado, 24 de Julio de 2021

Otras localidades

Menys empreses i més endeutades

Més de 2.400 empreses han abaixat la persiana i les que queden han eixugat les pèrdues amb eines com els crèdits ICO

Monedes d'euro

Monedes d'euro / Cedida a la SER

Del maig del 2019 al del 2021, a les comarques de Girona hi ha 2.442 empreses menys. De la resta d'empreses que queden, més de 13.000 han adquirit 2.000 milions en crèdits ICO. De mitjana, 150.000€ de finançament que caldrà tornar. Són dades de la Memòria Econòmica de Girona de la Cambra de Comerç.

Els terminis de retorn són un dels interrogants per avaluar les conseqüències econòmiques per un negocis que ja estan tornant a contractar. La bona notícia és que el número de treballadors assalariats ja és més alt que abans de la pandèmia, tot i que amb més estacionalitat, segons explica la coordinadora de l'informe, Carme Poveda.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

El que s'està reduint és el nombre de treballadors amb ERTO. Si a l'abril del 2020 estaven en aquesta situació un 28% dels treballadors, ara són un 5%. D'aquests, 2 de cada 3 hi són de manera total i la resta només per part de la jornada.

Abans de l'actual repunt de contagis, l'economia gironina portava dos trimestres consecutius de recuperació. Tot després que el PIB caigués un 14% l'any passat, la província de Catalunya amb les pitjors dades.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?