Lunes, 26 de Julio de 2021

Otras localidades

No hi haurà judici

Els dos piròmans de l'incendi d'Horta on van morir 5 bombers del GRAF Lleida accepten penes de fins a 4 anys de presó

Imatge de l'incendi d'Horta de Sant Joan, fa 12 anys

Imatge de l'incendi d'Horta de Sant Joan, fa 12 anys / ACN

4 anys de presó per un dels acusats de calar foc a Horta de Sant Joan,  i, 3 anys i 9 mesos per l'altre dels piròmans confessos al reconèixer des del primer moment la seva autoria. És el pacte al qual ha arribat la Fiscalia de Tarragona, la Generalitat com acusació particular i les defenses dels dos incendiaris d'aquest foc al 2009 -fa 12 anys- on hi van morir 5 bombers del Graf de Lleida. És un pacte amb una rebaixa molt significativa dels 19 anys que inicialment demanava la Fiscalia pel delicte d'incendi forestal, els 5 d'homicidi imprudent, i un de lesions greus.

Per l'advocat de les famílies dels bombers morts, Pau Simarro, aquests 12 anys de recursos, accions processals i al·legacions ha estat una jugada rodona de les defenses dels piròmans que han aconseguit una dilació en la instrucció, reconeguda per la pròpia Fiscalia com a "indeguda i molt qualificada", i que ha comportat la reducció de les penes.

Segons Simarro, les famílies consideren les penes "baixes, escasses, gairebé ridícules, i molt minses". Afegeix que són "penes realment insuficients per tot aquesta colla de delictes tan greus, però es veritat que hi ha hagut 12 anys, una dilació indeguda molt qualificada -com diu la Fiscalia en el seu pacte- i per tant entenem que hi hagi hagut aquesta disminució important de les penes". Condemnes que comporten l'entrada a la presó.

Ara, el tribunal haurà de validar el pacte, al qual s'hi va arribar el passat 8 de juliol, i per tant no se celebrarà judici. Simplement es dictarà la sentència recollint el que diu el pacte de conformitat.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?