Opinión

Alcoi, una ciutat per a formar-se

Natxo Lara, periodista

La Columna (22/07/2021) Natxo Lara, periodista

La Columna (22/07/2021) Natxo Lara, periodista

01:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1626941586_277652/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoi

Són les típiques coses que no valorem, que no explotem i que no fem valdre perquè sempre han estat ací i n'estem acostumats. No som conscients de la brutal oferta en matèria de formació que tenim a Alcoi i que ens converteix en una superpotència educativa. No només tenim 'una de les millors' festes de Moros i Cristians, 'una de les millors' Cavalcades de Reis, dos paratges naturals, la Indústria, Sant Jordi i les bajoques farcides -entre altres molts tòpics. Som la llet en formació.

Si es fixen, voran que en Alcoi hi ha un Campus tipo Oxford enmig de la ciutat, que acull 2500 alumnes i que vol créixer més. Ompli els pisos de mitja ciutat i fa créixer exponencialment el nostre PIB. Però és que resulta que la qualitat dels estudis de la Politècnica diuen que és de les millor d'Espanya.

No s'acaba ahí la cosa, la Universitat d'Alacant imparteix Magisteri, i l'Escola d'Art i de Disseny també és un referent en la Comunitat Valenciana, amb uns graus i cicles formatius de primera índole.

No trobaran vostés una ciutat mitjana de menys de 60.000 habitants amb tres centres universitaris de primera línia, ni tampoc amb una oferta de Formació professional més variada i adaptada a tots els oficis i especialitzacions que demanden les nostres empreses. Ací hem d'obrir el ventall a la comarca, perquè a Muro, es pot estudiar un cicle de Turisme. Batoi és punter en Gastronomia o Sanitat i Cotes Baixes en Màrqueting, Tèxtil o tot el relacionat amb l'eficiència energètica. El Pare Vitoria ofereix especialitats agrària, química o mediambiental. Andreu Sempere és referent en Arts Gràfiques.

No controle massa el que fan els centre concertats, però em consta que també ofereixen cicles molt interessants.

Veges tu, sense saber-ho i quasi sense buscar-ho, resulta que som una potència educativa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00