La URV crea una guia que evalua les APP's de salut
L'increment d'aplicacions mòbils relacionades amb la salut en els darrers anys ha creat la necessitat de millora de la seva regulació
Tarragona
L'investigador Pere Llorens, juntament amb el grup de recerca ALGOS de la URV ha creat una guia que ajuda a regular aquest tipus d’aplicacions, destinada tant a professionals sanitaris tant com a usuaris o desenvolupadors. La guia valora la qualitat d’una app a través de diversos criteris, com la usabilitat, que es mesurar en una escala del 0 (menys important) a 10 (extremadament important). Llorens diu que caldria analitzar l'aplicació que actualment ofereix el departament de Salut sota aquesta guia per tal de fer propostes per millorar-la.
Per Llorens aquesta guia significa una garantia en la qualitat de les Apps de salut. "Tu en pots trobar moltíssimes, hi ha centenars de milers disponibles, però quan te les descarregues no saps si aquelles aplicacions realment t’estan garantint que milloraràs la salut”, diu.
Arran de la pandèmia, l'assistència mèdica s'ha dotat d'eines per evitar la presencialitat en allò que sigui possible i per aquest motiu, aplicacions com CatSalut han fet més àgil molts tràmits de forma virtual. Segons Llorens l'ús d'aquestes aplicacions cada vegada agafarà més rellevància, això sí, sempre tenint en compte l’essencialitat de l’assistència en els centres.
La privacitat és un dels criteris essencials en aquesta guia: “També s’està tenint molt més en compte la privacitat de les dades de l’usuari i realment una bona part de la guia té criteris referents en la seguretat i la privacitat perquè realment compleixi la normativa i legislació vigent”.
D’aquesta manera, el fet que existeixi un mètode de regulació més concret ajuda a l’evolució d’aquestes aplicacions i a la millora de la seva fiabilitat.