Sociedad

Controlat l'incendi de Santa Coloma de Queralt, que ha cremat 1.700 hectàrees

Romandran a la zona aquesta nit uns 125 bombers i 25 autobombes, mentre que s'han retirat els efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME)

El de Santa Coloma de Queralt ha estat l'incendi més important que ha partit Catalunya fins ara en aquesta temporada d'estiu / Lorena Sopêna Europa Press

Santa Coloma de Queralt

 Els Bombers han donat per controlat l'incendi iniciat dissabte a Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà), que ha afectat unes 1.700 hectàrees.

Segons han informat els Bombers de la Generalitat, l'incendi s'ha donat per controlat en haver pogut tancar-ne el perímetre amb les línies d'aigua, malgrat l'extensió d'aquest perímetre, d'uns 40 quilòmetres.

També s'ha pogut donar per controlat perquè la superfície cremada, unes 1.700 hectàrees de massa forestal, no ha crescut.

El fet d'haver pogut donar per controlat l'incendi permetrà reduir en dos terços els mitjans materials i humans utilitzats per a l'extinció del foc.

Romanen a la zona uns 125 bombers i 25 autobombes, mentre que s'han retirat els efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME).

Els Bombers han considerat que la pluja caiguda dilluns ha ajudat a poder controlar aquest incendi, el més important que s'ha declarat a Catalunya en la present temporada d'estiu, però que el més important ha estat poder tancar el perímetre del mateix amb la línia d'aigua.

Han destacat que l'incendi no es podrà donar per extingit fins que no hi hagi garanties que no quedin punts calents que podrien revifar les flames, la qual cosa podria trigar alguns dies a produir-se.

Cap a les 14:00 hores els bombers havien donat per estabilitzat l'incendi, la qual cosa ha permès tornar a casa seva els veïns desallotjats de masies aïllades i aixecar el confinament a tres municipis de la zona, a les comarques de la Conca de Barberà i l'Anoia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00