Actualidad

Menorca aprova el seu reglament de protecció del medi nocturn

Aquesta eina ha de permetre a la societat menorquina minimitzar la contaminació lumínica

Menorca ja compta amb la certificació de Reserva i Destinació Turística Starlight / CIME

Mahón

Contemplar un cel nocturn ple d’estels, sentir l’abraçada de la Via Làctica i esplaiar-se amb la immensitat de punts brillants que habiten en la foscor de la nit és el que garanteix el reglament de protecció del medi nocturn que s’ha aprovat a Menorca.

Des d’aquest dimarts, l’illa compta amb aquest instrument que permetrà regular les instal·lacions i els aparells d’enllumenament exterior i interior pel que fa a la contaminació lumínica que poden produir i a la seva eficiència energètica.

Aquest reglament és, per tant, l’eina que ha de permetre a la societat menorquina minimitzar la contaminació lumínica i vetllar per la preservació de l’entorn i el paisatge nocturn. Segons declaracions del conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, "Menorca es situa una vegada més capdavantera en l’aplicació de normativa per protegir el nostre entorn. En aquest cas, en una matèria tant sensible com la contaminació lumínica, i es referma el compromís del l’illa en la lluita contra el canvi climàtic, a través de la reducció del consum d’energia per l’enllumenat".

Cal recordar que aquest reglament arriba dos anys després de l’obtenció per a Menorca de la doble certificació de Reserva i Destinació Turística Starlight.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00