Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

L'hostaleria preveu una ocupació del 60% aquest agost

El president de la Federació d'Hostaleria de Girona, Antoni Escudero, preveu un agost "desastrós"

Dues dones a la platja / Manuel Bruque EFE

Girona

El turisme afronta un agost complicat. Hi ha influït la por de la variant delta, i també per la política tàcita de França -que és el principal país d'origen de turistes estrangers- de potenciar el turisme interior, com ja va fer l'estiu passat.

Al juliol l'ocupació ha arribat al 55 per cent. Unes dades que el sector preveu que es mantinguin també a l'agost. El president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, veu difícil que es retirin les restriccions com el toc de queda i assegura que l'estiu "ja està fet".

Antoni Escudero, president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona

00:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000020564/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La majoria de turistes són del país, i amb estades més curtes. Abans de la pandèmia, escurçar les vacances era una tendència que ja es veia, però que la pandèmia ha accelerat.

Millors perspectives a punts localitzats

En el cas concret de la Costa Brava Centre, aquest estiu s'estan millorant les dades de l'any passat, quan es va arribar al 77% d'ocupació. Tot i això, es manté la tònica de caps de setmana amb molta activitat i menys visitants entre setmana, un fet que passa sobretot per la falta de turista estranger que venia habitualment.

Judit Lloberol, gerent del Grup Costa Brava Centre

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000020502/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La gerent del Grup Costa Brava Centre, Judit Lloberol, ha explicat que tenen bones previsions per a l'agost i confia que siguin més amb les reserves d'última hora.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00