Actualidad

L'afectació de la pedregada del cap de setmana supera les 4.000 hectàrees

Conreus d'olivera i ametller a les Garrigues, vinya a l'Urgell i fruita dolça al Segrià i Les Garrigues són els més danyats. La Unió de Pagesos demana una valoració ràpida dels danys per indemnitzar la pagesia d'una manera justa

Afectació de la pedregada en una plantació de perers de Les Borges. / UNIÓ DE PAGESOS

Les Borges Blanques

Les tempestes de pedra de dissabte, 31 de juliol, han provocat danys en 4.170 hectàrees de conreu de les terres de Lleida, segons les primeres dades recollides pel departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Les comarques més afectades van ser l'Urgell i Les Garrigues i els conreus més perjudicats, l'olivera i l'ametller.

També va afectar alguns conreus de fruita dolça de Les Garrigues i el Segrià. Segons la Generalitat, en alguns casos d'ametller i olivera les afectacions hauran estat del 20 al 30% de les finques. Segons la Unió de Pagesos, en algunes finques la tempesta va fer caure ametlles dels arbres.

Respecte a la vinya, segons UP, a banda de diferents zones de la Terra Alta, també va afectr la zona de Maldà, a l'Urgell,  i Penelles, a la Noguera. En fruita dolça, s'ha constatat afectació en camps de perers de Les Garrigues i el Segrià.

Unió de Pagesos demana al departament una valoració ràpida i acurada dels danys amb l'objectiu d'adequar la fiscalitat per a la pagesia que tributa dins del sistema de mòduls fruit de la reducció d'ingressos causada per aquests danys.

També d'acord amb la Unió de Pagesos, en herbacis, l'afectació va tenir lloc en plantacions de panís de Gimenells i Les Borges, amb trencament de fulles, tot i que caldrà esperar la collita per conèixer el dany exacte.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00