Sociedad
Coronavirus Covid-19

Tres morts entre persones majors per Covid

L'Àrea de Salut ho ha notificat aquest dilluns de forma conjunta tot i que des del Consell s'explica que haurien traspassat al llarg del cap de setmana

El Govern vol incrementar el número de vacunats a l'Illa per aturar els contagis. / Quatre Vents.

Mahón

Menorca lamenta la mort de fins a tres persones contagiades per Covid en aquest cap de setmana tot i que s'han notificat de forma conjunta aquest dilluns. Es tracta d’un home de 82 anys i una dona de 86 usuaris del centre de dia de persones majors del Consell Insular i un home de 91 anys. Mai, en tota la malaltia Menorca havia patit tantes morts tan seguides per Covid.

A les últimes 24 hores s’han detectat 24 nous positius el que eleva el total de casos actius a 505. En aquests moments hi ha 479 persones sota control de les UVAC, 14 pacients a planta del Mateu Orfila i sis pacients a la UCI. També hi ha 6 professionals positius a cura de Salut laboral. Hi ha una persona més que ha entrat a la UCI, un home de 61 anys. També s’han comunicat 237 altes de persones que estaven en seguiment per les UVAC.

Des del Govern s’han aprovat noves mesures per tractar de protegir als col·lectius més vulnerables davant la malaltia. Entre aquests destaca la gent gran. A partir d’aquesta setmana no es podrà visitar a cap intern d’una residència si no es demostra que es té la pauta de vacunació complerta, s’ha passat la malaltia als darrers sis mesos o una PCR o un test d’antígens els darrers dies. A més. Als treballadors de les residències no vacunats se’ls obligarà a superar cada setmana fins a tres proves.

També hauran de passar controls setmanals els monitors de temps lliure i els grans esdeveniments culturals i esportius requeriran de gent que també hagi superat la malaltia, estigui vacunada o hagi passat una prova.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00