Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Major mobilitat i el toc de queda fan anar de bòlit les policies locals del litoral

De dia hi ha més desplaçaments del turista nacional i de nit s'ha de controlar el toc de queda nocturn

Agents de la Policia de Blanes patrullant pel Passeig Marítim / Ajuntament de Blanes

Palafrugell

Tan aquest estiu com el passat al litoral hi ha més visitant nacional que no ha marxat a l’estranger. Un perfil que sol anar amb el seu cotxe i volta més que els que han vingut amb avió. Això fa que hi hagi més trànsit i aglomeracions que comporta que les policies tinguin més feina. A més, en alguns casos també han de controlar l’aforament de les platges.

A aquest increment s’hi suma el control del confinament nocturn. El president de l’associació de caps de Policies Locals de les comarques de Girona, David Puertas, ha explicat que si en el primer toc de queda a les nits tenien menys feina ara és tot el contrari.

David Puertas, president de l'associació de caps de policia local de les comarques de Girona

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000020628/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A més es troben en casos flagrants d’incompliments amb botellons o festes privades. En el cas concret de Palafrugell de nit ja s’han fet més de 200 denúncies per incomplir aquesta mesura.

Palafrugell i Calonge demanen toc de queda

Palafrugell i Calonge volen mantenir el toc de queda tot i que els dos municipis estan per sota dels 250 casos per cada 100.000 habitants, el nou llindar establert per Salut i avalat pel TSJC. Palafrugell encara no ho ha demanat formalment a la Generalitat; Calonge sí però l'administració s'hi oposa. Amb tot, el seu alcalde no es dona per vençut.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00