Actualidad

Calonge i Sant Antoni reclama amb "urgència" tornar a implantar el toc de queda

Aquest cap de setmana hi ha hagut concentracions de gent, botellots, baralles i actes de vandalisme a les platges i al passeig.

L'alcalde de Calonge, Jordi Soler, mirant les dades d'incidència del coronavirus / ACN

L'alcalde, Jordi Soler, diu que està “emprenyat” i que els botellots, batusses multitudinàries i el “vandalisme gratuït” d’aquest cap de setmana al passeig i a prop de l’escola La Sínia, amb concentracions de més de 200 persones, fan la situació insostenible.

“És un fenomen nou que no estem acostumats a viure i si a Palafrugell no donen l'abast, per nosaltres és insostenible i inaguantable perquè si habitualment cobrim el torn de policia amb una patrulla, aquests dies n'hem hagut de posar set”, ha recalcat Soler.

Jordi Soler: "És inaguantable, no podem mantenir un estiu així"

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000020786/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Durant el cap de setmana, la policia ha fet 5 detencions i s’han registrat 6 robatoris, 3 d’ells amb violència. També s’ha disolt dues concentracions i hi ha hagut 4 ferits. Els primers càlculs fets per l’Ajuntament quantifiquen els danys en 30.000 euros.

Amb 7 quilòmetres seguits de platges, Soler diu que estan desbordats i espera que en la pròxima revisió de mesures es tingui en compte la seva denúncia perquè “no té sentit que els municipis del voltant tinguin toc de queda i Calonge no”. Per l’alcalde és evident que aquest cap de setmana “hi ha hagut un efecte crida” i creu que es tornarà a produir el cap de setmana vinent.

De fet, Soler, ha arribat a dir que perquè la gent pugui “tornar a gaudir de les vacances i descansar” s’hauria de tornar a implantar el toc de queda a tota la zona de costa.

100 cotxes al peu de les Gavarres

La llista de pobles que no tenen toc de queda i que denuncien botellots ha crescut les últimes hores. A Mont-ras, l’Ajuntament ha denunciat botellots, destrosses de mobiliari urbà, concentracions de grups de joves amb més de 100 vehicles, entrada il·legal a finques privades i tot això en una zona pròxima al Massís de les Gavarres, que –recorden- té un alt risc d'incendis. El concistori diu que s’han entregat gravacions per identificar a alguns dels participants.

Deixalles en un dels camps de Mont-ras on s&#039;ha fet un botellot

Deixalles en un dels camps de Mont-ras on s'ha fet un botellot / Aj. Mont-ras

A l’Escala, els veïns de Riells també denuncien que cada nit hi ha botellots a la platja i que l’endemà es troben totes les restes de la festa. I diuen que tot això passa perquè la policia local està desbordada.

A Palafrugell, un altre municipi que va demanar seguir amb toc de queda, l’Ajuntament ha incorporat 5 persones més controlar l’accés a les platges que se sumen als 2 agents cívics i al personal de la policia local.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00