Sociedad

El TSJC para els peus al govern

Els jutges consideren que el toc de queda és desproporcionat per algunes ciutats per a les que es demana i que la interacció social s'ha de controlar amb altres mesures.

Figueres, Girona, Blanes, Lloret o Palafrugell, entre d'altres, es queden sense limitació horària entre la una i les sis de la matinada.

El TSJC no ha concedit el toc de queda que demanava la Generalitat. / Imatge: ACN

Girona

Diuen els jutges que si de dia es poden controlar les aglomeracions de gent, fent complir la distància social i l'ús de la mascareta, també hauria de poder-se fer de nit sense necessitat d'aplicar el toc de queda.

7 morts a Sant Joan les Fonts

Un brot detectat a la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts (Garrotxa) ha causat la mort de 7 persones. Els primers contagis es van descobrir gràcies a un cribratge entre els treballadors, fet a principis de mes. Han arribat a aflorar fins a quinze casos entre els residents i sis entre els treballadors. Ara mateix hi ha 8 usuaris que van donar positiu que estan aïllats. Tots ells són asimptomàtics. Els pròxims dies es farà un altre cribratge als residents que han donat negatiu per comprovar que es pot donar per acabada la quarantena.

El tribunal entén que el govern volia implantar aquesta mesura per mantenir la seguretat a la nit, evitar els botellots que s'han produït en alguns llocs però li respón que el control del contacte social no és cap criteri sanitari.

També fa constar que, en alguns casos, els municipis pels que es demanava el toc de queda tenen una situació epidemiològica molt millor que el llindar que estableix la pròpia administració.

Municipis com Blanes en fan una valoració molt negativa. Des de l'Ajuntament diuen que la mesura perjudicarà la salut de la ciutadania.

Angel Canosa, alcalde de Blanes

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1629780671977/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Per això posaran tots els mitjans disponibles a totes les franges horaries possibles. L'alcalde, Àngel Canosa, reclama poder obrir l'oci nocturn i diu que els jutges es mantenen en el seu error de jugar a ser metges.

Sí que es manté encara el toc de queda en alguns municipis com Salt, Banyoles i Torroella de Montgrí ja que sí que els va autoritzar la justícia en la primera proposta que va fer el govern.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00