Domingo, 26 de Septiembre de 2021

Otras localidades

Remunta l'ocupació hotelera a l'estiu però les xifres encara no s'acosten a les de 2019

En l'acumulat de l'any, el nombre de turistes que han vingut a les comarques de Girona és la meitat que els que van fer l'any abans de la pandèmia.

Tot i això, el sector no està content perquè els mesos d'estiu s'ha treballat a bon ritme.

El perfil del visitant ha canviat; baixa el nombre d'estrangers i ara els espanyols són majoria.

Turistes banyant-se en un càmping de Roses.

Turistes banyant-se en un càmping de Roses. / Imatge: ACN

Segons l’Institut Nacional d’Estadística, el mes de juliol 426.288 persones estaven de vacances a les comarques de Girona, només un 21% menys que el mateix mes del 2019.

Al juny, la diferència entre un any i l’altre encara va ser més gran –de fet, s’ha anat escurçant a partir del maig- i en l’acumulat de l’any és del 53%. Dels pocs més de 2 milions que havien vingut el 2019 a aquestes alçades de temporada, el 2021 s’ha passat a un milió raspat.

Si el 2019, el 56% eren turistes de fora de l’estat espanyol, ara la xifra és del 30% tot i que tan els espanyols com els estrangers baixen. La xifra d’espanyols que han visitat les comarques de Girona els set primers mesos de l’any s’ha reduït un 25% mentre que la reducció dels estrangers és del 75%.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

També baixa l’estada mitjana. El 2019 era de 3 dies per persona i ara és de 2'3. Amb tot, el sector no està descontent.

La gerent de Costa Brava Centre, Judit Lloberol, confirma que, sense arribar als nivells d'abans de la pandèmia, la temporada està sent molt bona, amb pics d’ocupació del 95% i que la tendència a l’agost ha seguit a l'alça, amb un augment, fins i tot, del turista estranger, que ha acabat arribant.

El problema principal ha estat la inestabilitat, l’anul·lació de reserves a última hora però s’ha anat compensant amb noves reserves.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?