Domingo, 26 de Septiembre de 2021

Otras localidades

Hipra posa en marxa al Trueta i el Clínic l'assaig en humans de la vacuna contra la covid

Hi participen 30 voluntaris d'entre 18 i 39 anys que no han tingut la covid ni havien estat vacunats.

Un infermer i un dels voluntaris.

Un infermer i un dels voluntaris. / Imatge: Hospital Josep Trueta

L’assaig clínic consisteix en administrar dues dosis separades en 21 dies. Alguns voluntaris rebran la vacuna que la multinacional gironina Hipra (Amer) està provant, altres la de Pfizer i ni el pacient ni els investigadors sabran en cap moment quina vacusa posen o reben ni en quina dosi.

En aquesta primera fase l’objectiu és avaluar la seguretat de la vacuna i la seva capacitat de donar una resposta immunitària. De moment, els 6 primers voluntaris han tingut efectes secundaris lleus.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Els investigadors calculen que començaran a tenir resultats d’aquesta prova d’aquí a dos o tres mesos. Un assaig clínic sol durar tot un any.

Els responsables de l’assaig, que es fa a l’Hospital Josep Trueta de Girona i a l’Hospital Clínic de Barcelona, han explicat que unes 400 persones s’havien ofert per participar en les primeres proves en humans d’una vacuna que es fan a l’estat espanyol.

La investigadora principal, Lorna Leal, diu que els ha sorprès aquesta resposta tan important i ja avança que en un nou estadi també caldrà buscar voluntaris fora de l'estat espanyol.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?