Ciencia y tecnología

Hipra posa en marxa al Trueta i el Clínic l'assaig en humans de la vacuna contra la covid

Hi participen 30 voluntaris d'entre 18 i 39 anys que no han tingut la covid ni havien estat vacunats.

Un infermer i un dels voluntaris. / Imatge: Hospital Josep Trueta

Girona

L’assaig clínic consisteix en administrar dues dosis separades en 21 dies. Alguns voluntaris rebran la vacuna que la multinacional gironina Hipra (Amer) està provant, altres la de Pfizer i ni el pacient ni els investigadors sabran en cap moment quina vacusa posen o reben ni en quina dosi.

En aquesta primera fase l’objectiu és avaluar la seguretat de la vacuna i la seva capacitat de donar una resposta immunitària. De moment, els 6 primers voluntaris han tingut efectes secundaris lleus.

Lorna Leal: "La resposta ha sigut impressionant"

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000021248/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els investigadors calculen que començaran a tenir resultats d’aquesta prova d’aquí a dos o tres mesos. Un assaig clínic sol durar tot un any.

Els responsables de l’assaig, que es fa a l’Hospital Josep Trueta de Girona i a l’Hospital Clínic de Barcelona, han explicat que unes 400 persones s’havien ofert per participar en les primeres proves en humans d’una vacuna que es fan a l’estat espanyol.

La investigadora principal, Lorna Leal, diu que els ha sorprès aquesta resposta tan important i ja avança que en un nou estadi també caldrà buscar voluntaris fora de l'estat espanyol.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00