Fútbol

Pablo Moreno, única incorporació del Girona l'últim dia de mercat però Borja García està lliure per negociar

Moreno, com la temporada passada, arriba cedit pel Manchester City fins a final de curs.

Borja García s'ha desvinculat de la SD Huesca i ara el Girona té temps per negociar la seva arribada.

El Girona també ha anunciat la sortida de Gumbau, que jugarà a Primera amb l'Elche, i l'ampliació de contracte d'Ibra Kébé.

Pablo Moreno celebrant un gol amb el Girona i Borja García en la seva etapa a Huesca. / Imatge: La Liga | SD Huesca

Girona

El Girona només ha pogut lligar una única incorporació en l'últim dia del mercat d'estiu però quan quedaven pocs minuts perquè s'acabés el termini s'ha obert de bat a bat la porta per a la tornada del mitjapunta madrileny Borja García.

García tenia contracte fins el 2023 i una fitxa alta per a la realitat econòmica del Girona però el jugador madrileny i el Huesca han acordat convertir en paper mullat els dos anys que li quedaven de vinculació i ara com a agent lliure pot negociar amb el Girona (o amb qui vulgui) sense pressa.

L'obstacle econòmic també és més salvable per la sortida de Gerard Gumbau a l'Elche ja que s'aconsegueix alliberar massa salarial. El migcentre de Campllong quedava lliure el 30 de juny i amb l'arribada de Pol Lozano els minuts se li encarien.

No ha estat l'únic moviment interessant del tram final de mercat. El Girona també ha anunciat la renovació del contracte d'Ibra Kébé fins el 2024. El jugador malià quedava lliure a final de temporada.

El que no s'ha pogut assegurar és l'arribada d'un davanter per cobrir la marxa de Sylla ni trobar destinació per a alguns jugadors que ho tindran difícil per tenir minuts com Valery Fernández o Jordi Calavera. Tampoc ha marxat Samu Saiz.

Pablo Moreno, segona etapa

Com ja va passar amb l'argentí Nahuel Bustos, el Girona i el Manchester City han acordat una segona cessió de Pablo Moreno. L'atacant tenia altres opcions però al club anglès li interessava que tornés a Girona, on la temporada passada va disputar 27 partits de lliga -8 de titular- i va marcar 2 gols.

Serà el tercer element cedit per l'equip de Manchester aquesta temporada després del propi Bustos i l'extrem Darío Sarmiento.

La plantilla

Ara mateix el Girona afronta el primer tram del curs amb aquests jugadors:

  • Porters: Juan Carlos i Ortolá
  • Defenses: Calavera, Arnau Martínez, Santi Bueno, Juanpe Rodríguez, Bernardo Espinosa, David Juncà, Jairo Izquierdo
  • Migcampistes: Pol Lozano, Terrats, Kébé, Aleix García, Valery Fernández, Samu Saiz, Gabri (B)
  • Atacants: Valery Fernández, Darío Sarmiento, Nahuel Bustos, Pablo Moreno, Stuani, Alex Baena, Ureña (B)

Ibra Kébé, renovat

L'altre gran moviment de l'últim dia de mercat ha estat la renovació del contracte del malià Ibrahima Kébé, a qui la vinculació se li acabava el 30 de juny. Té 21 anys, firma fins el 2024 i passa a tenir fitxa i dorsal del primer equip. A més, el club li ha augmentat la clàusula de rescissió. 

Kébé va aterrar al Girona el febrer del 2019 en edat juvenil i el juny del 2020 ja va debutar amb el primer equip a Las Palmas. Des d'aleshores ha disputat 33 partits de lliga, 5 de titular.

L'altre jugador a qui es vol ampliar el contracte és Arnau Martínez que, com passava amb Kébé, només té lligam fins el 30 de juny.

Gumbau a l'Elche

El primer anunci del dia, però, ha estat la sortida del migcentre de Campllong, Gerard Gumbau, a qui el contracte se li acabava el 30 de juny. El club i el jugador han arribat a un acord per rescindir el seu contracte. Firma per l'Elche per dues temporades.

Gumbau va tornar al Girona -club on es va formar- la temporada 2019-20 procedent del Leganés i en aquest temps ha disputat 85 partits de lliga -74 de titular- en els que ha fet 2 gols i ha donat 7 assistències.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00