Sociedad

La pandèmia s'estabilitza a Catalunya a l'inici del curs escolar

Baixen gairebé tots els indicadors i també la pressió hospitalària

Un empleada sanitaria suministra la vacuna contra la Covid-19. / Isaac Buj - Europa Press - Archivo

Barcelona

 La pandèmia del coronavirus segueix a la baixa després de la cinquena onada a Catalunya, amb un total de 738 pacients hospitalitzats -dos menys que ahir- i 266 a les UCIs -set menys- i amb el risc de rebrot estabilitzat per sota dels cent punts (92) a l'inici del curs escolar.,

Segons les dades d'incidència de la Covid-19 actualitzades aquest dilluns pel Departament de Salut, la mitjana de contagis diaris se situa en 540, ja la meitat del llindar dels 1.000 casos a partir del com es considera que es pot fer bé el rastreig.

Concretament en les últimes 24 hores s'han diagnosticat 250 nous casos, la qual cosa ascendeix la xifra global des de l'inici de la pandèmia a 975.291 positius.

El descens de contagis de les últimes setmanes s'ha traduït en una menor pressió assistencial, amb dos pacients menys ingressats als hospitals catalans, ja que actualment en són 738, mentre que hi ha 7 menys en les UCI (266).

La mortalitat segueix descendint, amb 69 defuncions setmanals (10 òbits diaris de mitjana), a l'espera de conèixer les defuncions comunicades aquest cap de setmana, que excepcionalment es publicaran demà, segons ha informat el Departament de Salut.

La velocitat de reproducció (Rt) ha pujat dues desenes, fins a 0,86, si ben el risc de rebrot (EPG), indicador que mesura el creixement potencial de l'epidèmia, ha baixat dos punts, fins als 92, per sota del llindar dels cent punts que marca el risc alt.

La incidència acumulada de casos confirmats per PCR o tests d'antígens a 7 dies per cada cent mil habitants (IA7) segueix descendint fins als 48,5 casos.

La positivitat en les proves PCR i test d'antígens segueix estable en el 3,4%, per sota del percentatge del 5% que estableix l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar una epidèmia sota control.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00