Sábado, 25 de Septiembre de 2021

Otras localidades

Per quantitat, La Rioja; però per varietat, Calonge

Investigadors del vi de La Rioja troben 22 varietats de raïm diferents, 11 d'elles desconegudes, en una sola tarda en aquesta localitat del Baix Empordà quan a la seva zona n'han trobat tres o quatre en 30 anys

Una vinya de Calonge

Una vinya de Calonge / ACN

L'informe de l'Institut de les Ciències de la Vid i del Vi de la Universitat de la Rioja parla de cas únic a Espanya i en d'altres països on es fa vi i comparen les xifres de Calonge amb les d'una zona amb una viticultura tan industrialitzada com la Rioja.

Mentre allà han identificat genèticament tres o quatre varietats en 35 anys i més de 65.000 hectàrees, a Calonge n'han trobat 22 de diferents, 11 d'elles desconegudes visitant quatre o cinc finques en una tarda. Pedro Balda, responsable de l'estudi, diu que això es deu a què aquests productors no han abandonat mai el mètode tradicional de fer vi.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

No s'han arrencat ceps i s'han substituït per varietats massives i també hi podria tenir a veure que Calonge fos port comercial en el passat. Recomanen preservar-ho acabant d'identificar bé i analitzar genèticament tots aquests ceps i plantar-ne prou quantitat en diferents vinyes per seguir preservant aquest factor diferencial.

"S'evidencia la grandesa dels vins de Calonge"

El sommelier Josep 'Pitu' Roca ha comentat al programa 'Soroll' de Ràdio Girona la troballa dels investigadors de la Rioja, que posen de manifest la "grandesa" dels vins d'aquesta zona. Roca ha aplaudit la tossuderia d'aquest grup de pagesos que van tenir un "punt de resistència" contra el sector immobiliari i de defensa del món vitivinícola.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Roca ha afegit que "el que s'ha fet de manera continuista a Calonge avui és tendència al món del vi".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?