Jueves, 21 de Octubre de 2021

Otras localidades

Com funcionen els Punts de Vacunació?

Parlem amb Ruth Martin i Cristina Almanza coordinadora i cap de torn del Punt de Vacunació al Palau Firal de Girona

Cristina Almanza, infermera i cap de torn del Punt de Vacunació del Palau Firal de Girona i Ruth Martin, infermera i coordinadora del Punt de Vacunació del Palau Firal de Girona

Cristina Almanza, infermera i cap de torn del Punt de Vacunació del Palau Firal de Girona i Ruth Martin, infermera i coordinadora del Punt de Vacunació del Palau Firal de Girona / Jordi Altesa

600.000 gironins ja tenen la pauta completa de vacunació. Això vol dir que, comptant que la majoria de vacunes que s'administren són de dues dosis s'han posat més d'un milió de vacunes. Com funcionen ens punts de vacunació?

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

El Centre de Vacunació de Fira de Girona ha passat de posar 3.200 dosis de vacuna per torn a unes 600. Tot això sense que calgui demanar cita prèvia. Les responsables del punt de vacunació insisteixen en aprofitar les facilitats.

Dels 12 boxs que hi ha a Fira de Girona hi ha moments on en funciona només un i sense cues. Això ha fet que de les 3.200 punxades per torn s'ha passat a unes 600, i sobretot quan es posen segons dosis. Un canvi de realitat que la coordinadora del Punt de Vacunació del Palau Firal, Ruth Martin, admet que els entristeix.

Cada torn de matí o tarda podia arribar a mobilitzar fins a 42 persones entre infermeria, administratius, seguretat o voluntaris de Creu Roja només en el punt de Fira de Girona. Una mobilització logística i de personal sense precedents com detalla Cristina Almanza, cap de torn del Punt de Vacunació.

El rècord de primeres dosis posades a les comarques de Girona va ser el 7 d'abril quan se'n van posar més de 10.000.

Es preveu que aquest divendres s'arribi a les 300.000 dosis administrades des del Palau Firal, un punt que té els dies comptats perquè Salut preveu tancar-lo a finals de mes. Llavors, la Fira es prepararà per la seva activitat habitual: el certamen Girocòmic tindrà lloc el segon cap de setmana d'octubre.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?