Sábado, 16 de Octubre de 2021

Otras localidades

Desbrossen 85 hectàrees al costat de l'AP-7, N-II i la via d'alta velocitat a l'Alt Empordà

L'objectiu és descarregar de combustible una zona on el vent podria fer saltar les flames d'un costat a l'altre en cas d'incendi.

Imatge aèria d'una part de la zona on s'actua.

Imatge aèria d'una part de la zona on s'actua. / Imatge: Agents Rurals

La Diputació de Girona ha començat a desbrossar aquesta setmana 85 hectàrees del costat de l'autopista, l'N-II i la línia de l'alta velocitat als municipis de La Jonquera, Capmany, Biure i Darnius, concretament a la zona de Sant Martí del Forn de Vidre i els Banys de la Mercè.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Amb un pressupost de 114.186 euros, s'aclareix i s'estassen matolls, es seleccionen i es tallen peus morts i es poden arbres adults i joves d'una zona on a l'estiu hi poden arribar a passar 80.000 vehicles al dia i on, en cas d'incendi i tramuntana, es converteix "en un coll d'ampolla", com destaca el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Amat.

L'objectiu és posar-li difícil a les flames per saltar d'un costat a l'altre d'aquestes carreteres. Són treballs que donen continuïtat als que es van fer el 2018 (19 Ha), 2019 (39 Ha) i 2020 (101 Ha) i en els que, a part de la Diputació, hi col·laboren la Generalitat i el Conseil Départamental des Pyrénées-Orientales.

Quan s'acabin aquestes aclarides -la majoria en terrenys privats-, s'aconseguirà crear una àrea contínua de prevenció d'incendis d'unes 250 hectàrees que es consideren clau perquè un hipotètic incendi pugui acabar afectant d'una manera severa l'Alt Empordà i l'Alta Garrotxa.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?