Miércoles, 27 de Octubre de 2021

Otras localidades

L'IME amplia el seu fons sobre els segles XVIII, XIX i XX a l'Illa

Les germanes Ferrer Agell fan entrega de l'arxiu familiar d'aquest període

Ara es podran consultar els originals del fons documental de la família Ferrer.

Ara es podran consultar els originals del fons documental de la família Ferrer. / IME.

Les germanes Ferrer Agell han fet entrega a l’Institut Menorquí d’Estudis d’un important fons documental relatiu a la seva família que ocupa des de finals del segle XVIII finsa mitjans del segle XX.

 

L’arxiu del seu pare Humbert Ferrer Andreu (1921-2014) consta de 6 carpetes amb documents diversos, entre els quals s’inclouen originals d’articles i llibres escrits per membres d’aquesta important saga de metges, farmacèutics i naturalistes menorquins.

Destaquen en importància els Anales de 1830, 1831, 1832 i 1833, escrits per Francisco Aledo Preto al seu fill Joan Aledo, que residia a Barcelona, i que són una crònica dels fets i de la vida de Maó durant aquells anys; El Diccionario menorquín-castellano fet entre 1883 i 1887 i Quertille des dielècte menorquí de 1858 de Jaume Ferrer Parpal.

Totes aquestes obres així com la resta de material donat ja havien estat escanejades l’any 2010 però ara es podran consultar els documents originals manuscrits

La família Ferrer van ser prominents en el món de la ciència i la cultura a Menorca amb una destacada trajectòria de dos segles com a metges, farmacèutics i naturalistes. La història, la ciència i l’educació van estar sempre presents entre els seus membres com reflecteixen gran part dels documents donats a l’IME.

 

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?