Lunes, 18 de Octubre de 2021

Otras localidades

Catalunya té lots sencers de vacunes contra la COVID a punt de caducar

Amb el descens del ritme de vacunació, s'acumulen els vials a les neveres

A Catalunya hi ha 1.100.000 dosis sense posar

A Catalunya hi ha 1.100.000 dosis sense posar / JAVI CARRIÓN/EUROPA PRESS

La Generalitat admet la situació, però no precisa quantes vacunes estan a punt de caducar i reconeix que hi ha hagut un error de càlcul.

Els tècnics de la conselleria van pensar que en la primera setmana de setembre hi hauria més demanda, però no ha estat així i el ritme de persones que han decidit vacunar-se ha estat menor de l'esperat. A partir d'aquí, Salut parla d'un desajustament en els models de previsió.

El final de les vacances i la tornada a la feina no han ajudat tan com es pensava. A més, no s'ha tingut en compte que a Catalunya el 79 per cent dels majors de 12 anys ja estan vacunats amb la pauta completa.

El cas és que ara mateix, a Catalunya hi ha 1.100.000 dosis sense posar. Són vials que el ministeri de Sanitat ha enviat i que no surten de la nevera. Això vol dir que de totes les vacunes que ha rebut Catalunya, prop del 10 per cent encara no s'han posat.

I el gran problema és que les dosis de més ja es donen per perdudes. Experts expliquen que és impossible aprofitar-les i donar-les a un país que les necessiti: estan a punt de caducar i logísticament és molt difícil perquè es pot trencar la cadena de fred.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?