Soroll GironaSoroll Girona
Actualidad

La pandèmia ha disparat la demanda de masies abandonades per restaurar a canvi de viure-hi

La falta de legislació i d'ajudes i el recel dels propietaris fan de fre però hi ha casos d'èxit com el de 4 joves que estan a punt d'anar a viure a can Brigel, una masia de Juià del segle XVII que feia 50 anys que estava deshabitada

Una estança del Mas Brigel a Juià / Raül Muxach

Una estança del Mas Brigel a Juià

Juià

És una forma de masoveria en què en comptes de cuidar les terres a canvi de sostre el que es cuida és la casa, que, tancada, perd valor cada dia que passa.

L'Alessandro Ranocchi i tres companys més estan a punt d'enllestir la restauració de can Brigel, una masia del segle XVII situada al centre de Juià. Van arribar a un acord amb la propietària per viure-hi durant 6 anys a canvi de posar-la en condicions i mantenir-la. Ranocchio explica que van haver de picar moltes portes abans de trobar un propietari que confiés en ells.

Marta Lloret, que difon a les xarxes tot aquest immens patrimoni al compte 'la caçadora de masies' i explica que arran de la pandèmia hi ha molta gent que li pregunta si coneix masies on aplicar aquesta forma de masoveria però reconeix que hi ha recel per part dels propietaris. Lloret creu que amb legislació específica i un major coneixement dels casos d'èxit es podria ajudar a vèncer aquests recels i preservar tot aquest patrimoni.

Escolta el reportatge i l'entrevista que hem emès aquest migdia a #SorollGirona

La masoveria moderna: reportatge a Mas Brigel i entrevista a Marta Lloret, la caçadora de masies

10:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000021930/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00