Actualidad

Els Bombers es proposen millorar la cooperació amb els 'pompiers' francesos

El cap de la regió d'emergències ha lamentat que el govern central descartés els hidroavions francesos per apagar el foc del Cap de Creus

El cap de la Regió d'Emergències de Girona, Jordi Martín, a l'estudi 1 / Ràdio Girona

Girona

La tasca pendent dels Bombers és millorar la cooperació amb els 'pompiers' francesos. El cap de la regió d'emergències ha lamentat que el govern central -per apagar el foc del Cap de Creus- prioritzés els hidroavions amb seu a Saragossa per davant dels francesos, que estaven més a prop. Assegura que, a l'hora d'apagar incendis, no hi ha fronteres.

L'incendi de Llançà va ser el més important d'aquest estiu, en què s'han cremat més de 570 hectàrees. La majoria han estat per negligències però una quarta part han estat intencionats.

Per apagar els macroincendis, els Bombers asseguren que el recurs més ràpid és l'ajuda dels hidroavions francesos. El cap de la regió d'emergències, Jordi Martín, critica la gestió que es va fer del foc del Cap de Creus, al juliol passat.

Jordi Martin, cap de la Regió d'Emergències de Girona

14:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000021910/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tenint en compte que durant vint dies van haver de tancar l'accés al Cap de Creus, els bombers asseguren que estan 'molt contents' per una temporada d'estiu que podria haver arrasat moltes més hectàrees.

Els bombers han detectat menys focs a causa de les línies elèctriques i asseguren que cada cop més, les gravacions per mòbil o les càmares ajuden a conèixer l'origen dels focs.

També insisteixen en replantejar la gestió forestal i millorar les franges de protecció.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00