Viernes, 22 de Octubre de 2021

Otras localidades

El cel de Barcelona

La Sagrada Família ha presentat la gran torre central, la de Jesús, la més alta del temple que es començarà a construir a partir de l'any que ve. Culminarà amb una estrella amb finestrals que es podrà visitar per dins. Els responsables de la basílica no s'atreveixen a posar data per l'acabament de les obres, després que la pandèmia fes saltar pels aires la previsió de 2026

Simulació digital de la Torre de Jesucrist

Simulació digital de la Torre de Jesucrist / sagradafamilia.org

La torre de Jesús farà 172 metres i mig. Estarà coronada per una enorme creu de vidre i ceràmica de quatre braços per on podran passejar els visitants. Quan estigui enllestida, el temple de Gaudí serà llavors l'edifici més alt de Barcelona (Torre de Collserola a banda).

La torre de Jesús es començarà a aixecar l'any que ve, però abans, el 8 de desembre, s'inaugurarà la primera de les sis torres centrals acabada, la de la Mare de Deú amb la seva estrella il·luminada nit i dia. El 2022 també esperen culminar una de les quatre torres dels evangelistes.

Els responsables del temple han presentat en societat la torre de Jesús coincidint amb la tradicional jornada de portes obertes de la Mercè.

I han manifestat que fins d'aquí a tres anys no esperen recuperar el nivell de visites i, per tant, el ritme d'ingressos per posar data a la finalització de les obres. Recordem que la construcció es financia gairebé només amb les entrades. Per mirar de diversificar, han posat en marxa una campanya de donacions internacional online.

El 2026, que era la data prevista d'acabament, ja no podrem veure acomplert el somni de Gaudí. De moment, la Junta Constructora només es referma en el compromís que aquesta generació sigui la que acabi la Sagrada Família. La primera pedra es va posar el 1882.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?