Martes, 19 de Octubre de 2021

Otras localidades

ARREL

Hugo Lucas, Sofía Soriano, Celia Pérez i María Gutiérrez, premiats al concurs de relats de L'Alcoià-Comtat

El jurat reconeix els textos escrits per aquests joves a la primera edició del certamen organitzat per la Mancomunitat de L'Alcoià i El Comtat amb la col·laboració de la Fundació Mutua Levante i la Coordinadora Alcoià-Comtat pel valencià

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

El I Concurs Juvenils de Relats Breus organitzat per la Mancomunitat de L’Alcoià i El Comtat amb la col·laboració de la Fundación Mutua Levante i la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià ja té guanyadors.

El certamen es va convocar per a dos categories –de 12 a 16 anys i de 17 a 30 anys- amb l’objectiu de potenciar la creativitat de les persones joves i les aficions vinculades amb la cultura, com potser la literatura, i alhora promoure el valencià. Unes històries, de temàtica lliure, i què estigueren localitzades a municipis integrats en la Mancomunitat.

El jurat, conformat per Síliva Colomer –narradora oral, membre de la Comissió de Lletres i Literatura del Consell de Cultura d’Alcoi i membre de la Coordinadora Alcoià- Comtat pel valencià-, Carlos Gran –escriptor i membre de la Comissió de Lletres i Literatura del Consell de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi-, Paco Esteve –filòleg, escriptor i assessor lingüístic- i Pep Jordá- membre de la Fundació Mutua Levante- va decidir atorgar el segon premi en la secció de 12 a 16 anys –dotat amb 60 euros i un lot de llibres- a Sofia Soriano Blanes, de 15 anys, per el seu relat Les set coves. sobre historia i arqueologia. El primer premi, dotat amb 150 euros i un lot de llibres es per al relat Unes festes passades per rondalles, escrit per Hugo Lucas Moncho, de 12 anys, que narra unes peculiars festes de Moros i Cristians d'Alcoi.

A la secció de 17 a 30 anys, els experts van decidir concedir el segon premi a María Gutiérrez Correas, de 25 anys, amb l’obra D’oca a oca, lligada a la pandèmia. La jove escriptora no va poder assistir a l’acte d’entrega pero tindrà el premi dotat amb 90 euros i un lot de llibres. I Celia Pérez Francés, de 23 anys, és la guayadora d’aquesta categoria amb el seu relat Arrels d’ací i d’allà, que parla sobre la familia i el confinament. Pérez, que va obtindre un premi de 200 euros i un lot de llibres,

El saló d’actes de la Fundació Mutua Levante va estar l’escenari de la entrega dels premis i Ràdio Alcoi va estar allí per parlar amb els premiats. Testimonis que hem escoltat a Arrel.

Durant l'acte, Iván Jover, gerent de la Mancomunitat responsable de l’àrea de joventut va mostrar la satisfacció de l’entitat davant la participació en el concurs, i va afegir que la Mancomunitat continuarà “lluitant per la difusió de la nostra llengua i la cultura”. Francesc Gisbert, de la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià, va felicitar els impulsors de la convocatòria, ja que “hi ha molt pocs concursos juvenils que no siguen escolars”, i va transmetre la satisfacció del jurat davant la qualitat de les obres presentades. Pep Jordà, membre de la Fundación Mutua Levante, va posar l’accent en la valentia que suposa escriure i compartir allò que s’escriu: “gràcies per posar en paper els sentiments i pensaments més íntims per compartir-los amb qui vulga llegir-los”. Els tres representants de les entitats organitzadores van encoratjar a totes les persones participants i guanyadores a seguir escrivint. 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?