Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Sociedad
Movilidad sostenible

Ontinyent ajorna la campanya de conscienciació de conducció a 30 km/h per nucli urbà

Finalment se celebrarà aquest dissabte junt al 'Park (ing) day', plat estrella de la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Edició del Park (ing) day 2020 / Ajuntament d'Ontinyent

Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent tenia previst aprofitar la celebració hui, 22 de setembre del “Dia Internacional Sense Cotxes” per a sensibilitzar a la ciutadania sobre els límits de velocitat en el casc urbà, però les previsions meteorològiques adverses han portat a l’organització a ajornar-la per al pròxim dissabte, coincidint amb el Park(ing) day.

La regidora d’Educació Viària, Inma Ibàñez, explicava que és una activitat inclosa a la Setmana Europea de la Mobilitat que organitza la regidoria de Sostenibilitat, i “amb la qual volem que les persones siguen més conscients de que respectant una velocitat màxima de 30 kilòmetres per hora als vehicles en el casc urbà, guanyem totes i tots”, assenyalava.

Així, aquest dissabte 25 de setembre, al Parc de Pere IV, es repartirà material promocional de la campanya “Ontinyent a 30” i s’explicarà la iniciativa, dins d’un seguit d’activitats a partir de les 18:00 hores que inclouen un circuit d’educació vial a càrrec de la policia local, i una bicicletada pel barri del Sant Rafel. A més a més, els xiquets i xiquetes participants al curs d’educació viària amb la Policia Local podran recollir el seu diploma i una samarreta.

Inma Ibáñez - dia sense cotxe

07:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1632142635680/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El Park (ing) day, plat estrella de la setmana de la mobilitat

Aquesta és una de les activitats estrella de la citada ‘Setmana Europea de la Mobilitat’, però no és l’última. Aquest dissabte també està previst realitzar, sempre que el temps ho permeta, l’activitat estrella d’eixa setmana de la mobilitat, la segona edició Parking Day.

El barri de Sant Rafel d’Ontinyent acollirà el proper dissabte les activitats del “Park (ing) day”, celebració mundial que reimagina les ciutats amb menys espais per als vehicles i més per a les persones. Serà la segona volta consecutiva que la ciutat se sume a la iniciativa, i ho farà amb una intensa jornada que inclourà actuacions musicals, tallers i activitats de diversos tipus, i que servirà com a cloenda de la celebració local de la Setmana Europea de la Mobilitat que organitza la regidoria de Sostenibilitat.

La regidora recordava que eixe dia es comptarà amb el conta contes El Gran Jordiet junt a un espectacle d'acrobàcia; la música itinerant de la Trocamba Matanusca; així com fins a 8 tallers infantils a carrec de diferents entitats i associacions. Entre estos tallers hi ha d’horts urbans amb la Colla Ecologista l’Arrel; un minicircuit d'educació vial amb Ontinyent en Bici;taller de manualitats infantils amb l'Associació Ambientalista l’Auró; exposició d'un projecte de mobilitat del CEIP Bonavista; bombes de llavors i plantació de macetes amb Actúa; mobilitat saludable amb Ontibici-e; i “el futur que compres" amb Comerç IN.

Sayo Gandia - últimes activitats Setmana Mobilitat

02:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1632315586087/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A més a més, s’encetarà una campanya sobre separació de residus i el seu benefici per al Medi Ambient, titolada “Separem Bé”, que es posa en marxa gràcies a l’obtenció d’una subvenció de 5.000 euros de la Diputació de València. Al marc d’esta activitat, es presentarà la imatge de la campanya i es repartiran regals i material per al foment del reciclatge a casa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00