Miércoles, 27 de Octubre de 2021

Otras localidades

Sis de cada 10 usuàries del transport públic han estat assetjades

La majoria tenen entre 16 i 29 anys i han patit, sobretot, mirades lascives, invasió d'espai i comentaris sobre el seu cos o sexuals

Són dades de l'àrea de Barcelona recollides en una enquesta del Departament de Territori, l'ATM i l'Institut Català de les Dones

Campanya de TMB contra l'assetjament al transport públic

Campanya de TMB contra l'assetjament al transport públic / TMB

Sis de cada 10 usuàries del transport públic de Barcelona han patit algun tipus d'assetjament en els darrers dos anys. Ho constata la primera enquesta sobre aquest tema que el Departament de Territori, l'ATM i l'Institut Català de les Dones han encarregat a l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona.

Segons aquesta enquesta, la majoria de dones que han estat assetjades al transport públic tenen entre 16 i 29 anys. Més de la meitat (59,7%) han estat assetjades al metro; seguit de Rodalies (22,3%). Quatre de cada 10 han patit una invasió d'espai (43,2%) o mirades lascives (43,1%); una quarta part ha hagut d'escoltar comentaris sobre el seu cos; i dues de cada deu, comentaris sexuals.

Hi ha casos més greus que, afortunadament, són minoritaris: el 16% de les enquestades han patit tocaments; i un 5%, amenaces per dir no a una proposició sexual.

Maite Pérez, cap del Departament de Mobilitat de l'IERMB destaca que en gairebé tots els casos, la reaccio de la resta de passatgers va ser la mateixa: ignorar els fets. "Tres de cada deu enquestades que han patit un d'aquests assetjaments afirmen que cap dels testimonis va intervenir".

L'enquesta també constata que només un 3% de les assetjades va demanar ajuda a algun altre passatger, als vigilants o va trucar al telèfon d'emergències 112. La resta, per aquest ordre, van optar per fugir, canviar de lloc, respondre a l'assetjador, no van saber què fer o es van posar a mirar el mòbil.

Unes 6.500 dones usuàries del transport públic han participat en aquesta enquesta que es va fer l'any 2020.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?