Actualidad

Les forces independentistes de Girona surten al carrer per Puigdemont

El govern de la ciutat ha cancel·lat per aquest divendres la seva agenda prevista

Pancartes i fotografies de Puigdemont per reclamar el seu alliberament a la concentració de Girona / Gemma Tubert (ACN)

Girona

La detenció de Carles Puigdemont a Sicília ha causat indignació aquest divendres entre les files independentistes de Girona, ciutat on Puigdemont va ser alcalde durant gairebé cinc anys.

Dolors Bassa

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1632491063842/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El mateix govern de la ciutat -ara encapçalat per Marta Madrenas- ha cancel·lat per aquest divendres els seus actes públics. Els tres partits independentistes, que sumen majoria al ple, han firmat un manifest conjunt en què demanen a Itàlia que posin en llibertat a Puigdemont i asseguren que és un nou atac a les institucions catalanes.

Quim Salvi, rector UdG

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1632491116793/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Madrenas i el seu govern s'ha unit a la concentració davant de la seu de la Generalitat a Girona, on s'han congregat mig miler de persones i on un dels principals crits ha estat de manifestants que demanaven als polítics independentistes que anessin units.

Sergi Font

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1632491171270/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El portaveu de les entitats sobiranistes, Sergi Font, ha assegurat que l'única solució és l'amnistia. El rector de la UdG, Quim Salvi, també s'hi ha sumat i ha demanat que s'acabi la persecució cap als líders del procés. Entre els assistents, qui va ser consellera del govern Puigdemont, Dolors Bassa, recentment indultada, que ha mostrat la seva sorpresa per la detenció.

Aquest vespre l'independentisme s'ha tornat a citar, en aquest cas a la plaça del Vi de Girona i davant de la resta d'ajuntaments gironins.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00