Miércoles, 27 de Octubre de 2021

Otras localidades

Arxivades 21.000 multes del primer estat d'alarma

És una xifra pràcticament idèntica a la de multes cobrades (23.000)

La Generalitat ha aturat la tramitació de nous expedients mentre estudia la sentència del Tribunal Constitucional

Un agent dels Mossos consultant el certificat d'autoresponsabilitat a un conductor en un control

Un agent dels Mossos consultant el certificat d'autoresponsabilitat a un conductor en un control / ACN

El nombre de multes del confinament arxivades és pràcticament idèntic al de les multes que ja s'han cobrat. Segons ha pogut saber SER CATALUNYA a través d'una petició d'accés a la informació pública, ara mateix hi ha 23.000 sancions que han quedat en paper mullat, més d'una de cada deu de les que es van posar a Catalunya. La xifra no pot canviar gaire a curt termini perquè Generalitat té aturada tota la maquinària mentre estudia la sentència que va tombar el primer estat d'alarma.

Els Mossos i les policies locals de Catalunya van posar prop de 150.000 multes durant el confinament per motius diversos: caminar quan no estava permès, passejar el gos lluny de casa o anar a fer esport. D'aquestes, 21.000 han quedat arxivades perquè no les conductes denunciades no eren sancionables i 23.000 ja s'han cobrat.

El Departament d'Interior ha deixat de tramitar expedients mentre es llegeix amb lupa la sentència que va declarar inconstitucional el primer estat d'alarma. Fa dos mesos que ho té tot al congelador perquè no hi ha un criteri clar sobre què passa amb les multes que ja s'han pagat, tampoc amb les que es podrien tramitar.

Fonts de la conselleria expliquen que s'ho volen mirar amb cautela perquè, si haguessin de retornar milers de sancions, l'afectació econòmica seria molt important. De moment, no hi ha un criteri clar i consensuat sobre com actuar.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?