Domingo, 24 de Octubre de 2021

Otras localidades

Reforma dels Estatuts al Barça

Analitzem les possibles modificacions als Estatuts del Barça amb Toni Freixa i Marc Duch

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Aquest cap de setmana el FC Barcelona ha fet públic que modificarà diversos punts dels Estatuts del club. Un dels articles importants i que genera debat és el d'eliminar provisionalment l'article 67 que afecta als controls econòmics a la Junta Directiva del Barça. Joan Laporta demanarà als Socis Compromissaris el dia de l'Assembla que, per les pèrdues i el deute del club, se suspengui aquest article. Aquest article diu que la Junta Directiva està obligada al manteniment del patrimoni net del club, és a dir, que no hi poden haver pèrdues, i que si tanques un exercici amb pèrdues, en tens dos per corregir-ho. Si no ho fas, això suposa causa de cessament anticipat de la Junta Directiva.

Al 'Què t'hi Jugues!' n'hem parlat amb Toni Freixa, candidat a les eleccions del Barça, i amb Marc Duch, vinculat a la candidatura de Víctor Font. Freixa va fer una piulada al seu compte de Twitter on va alerta que suspendre l'aplicació de l'article 67 sense una proposta alternativa, és el preludi de la Societat Anònima Esportiva. Avui al 'Què t'hi Jugues!' Toni Freixa ha explicat que es referia a això "perquè treure de la gestió qualsevol límit i permetre que l'endeutament del Barça pugui arribar a xifres superiors i no tinguem cap limitació, al final tothom sap que com més deute tens, més en mans dels creditors estàs i per tant, menys independència tens".

A més, Freixa també ha dit que entén que "la situació que hi ha ara mateix al club no permet l'aplicació d'aquest article tal i com està, però això no vol dir que no es busqui un plantejament alternatiu", i ha afegit que "està bé que adaptis les normes a la situació que tens. Evidentment a la junta se li han de donar facilitats, però tampoc crec que les facilitats hagin de consistir en què no tinguin cap limitació".

Finalment, Freixa ha afirmat que "s'ha de preveure als estatuts una norma que sigui possible complir, però que no vulgui dir la llibertat absoluta i la manca de limitació absoluta de manera que es posi en perill al Barça", i ha acabat dient que "seria tan senzill com incloure dins dels Estatuts aquest pla que segur que tenen estudiat, mitjançant el qual recuperaran la situació econòmica i patrimonial".

Per altra banda, també hem parlat amb Marc Duch, qui a través de Twitter va opinar sobre la suspensió provisional d'aquest article i va dir que això volia dir que la junta és plenament conscient que les pèrdues de la temporada passada li són imputables a ells i no a Bartomeu. "Crec que és una declaració d'intencions en el sentit de dir, no podem complir aquests límits perquè tots coneixem el desastre econòmic que ha deixat Bartomeu, els deroguem transitòriament", ha dit Duch, qui ha afegit que "a mi el missatge que m'envia és el de, per moltes escenificacions que es facin, la Junta és plenament conscient que el resultat d'aquest exercici és plenament imputable al mandat de qui tanca l'exercici". 

I finalment Marc Duch ha dit al 'Què t'hi Jugues!' que ell, el que hauria fet és, "sotmetre-ho anualment, no suspendre l'article sencer, sinó simplement dir que aquest article queda en suspensió durant aquest exercici i quan passi, l'any que ve tornaré a demanar la suspensió si la cosa no ha millorat. Això m'obliga a mi com a club a anar millorant la situació".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?