Martes, 19 de Octubre de 2021

Otras localidades

El Consell de Govern vol tramitar dilluns la declaració de zona catastròfica per a Ferreries per la torrentada

L'Ajuntament ja ha demanat formalment ajuda econòmica i tècnica al Govern balear per les destrosses patides

El torrent de Ferreries va vessar i va inundar els camps del Barranc d'Algendar.

El torrent de Ferreries va vessar i va inundar els camps del Barranc d'Algendar. / Càritas

L’Ajuntament de Ferreries ja ha demanat formalment ajudes institucionals per fer front a les destrosses provocades pels aiguats de la setmana passada. Es una petició que inclou una sol·licitud de doblers per fer front a les destrosses per l'aiga, però també de caràcter tècnic per tramitar correctament tota a documentació necessària tant per part del consistori com dels vesins. Així ho ha reconegut la consellera balear de Presidència, Mercedes Garrido.

Durant el Ple del Parlament Garrido ha anunciat que, si no hi ha imprevistos, dilluns que ve el Consell de Govern demanarà la declaració de zona catastròfica al Govern central per facilitar les ajudes als afectats per les pluges de la setmana passada a Menorca i Mallorca.

Però des dels partits de fora del Govern s’ha volgut reconduir el debat cap a un aspecte molt concret, la manca de neteja de torrents que va provocar que la riera es desbordés. La popular Asunción Pons explicava que els pagesos afectats han criticat molt aquesta manca de manteniment que hauria evitat inundacions.

També des de Més per Menorca la diputada Patrícia Font incidia en aquest factor i en la necessitat de tenir-los ben nets, sobre tot en un escenari de canvi climàtic que pot provocar pluges molt fortes i concentrades.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?