Actualidad

L'encariment "inassumible" dels materials de construcció alenteix obres públiques

Alguns ajuntaments busquen noves vies per finançar diverses obres, ja que el preu de les matèries primeres com l'acer o l'alumini ha pujat un 70%

Imagen de archivo de una obra de construcción / Getty Images Ilkercelik

Girona

Un 80% l'alumini, i un 70% la fusta i l'acer: és l'augment dels preus de les matèries primeres a causa de la crisi d'abastament i l'encariment del transport per la pandèmia.

El president de la Unió d'Empresaris de la Construcció, Esteve Freixas, veu "inassumible" aquest encariment i les empreses estan demanant la revisió dels preus, cosa que està alentint obres, a l'espera de la resposta de les administracions.

Esteve Freixas: "És inassumible per qualsevol contracte"

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000022261/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Obres com la passera del Ter entre Bescanó i Sant Gregori. Els ajuntament ara busquen finançament perquè la pujada de l'acer l'ha encarida 300.000 euros.

Els empresaris temen que se'ls penalitzi per a futures licitacions i que algunes acumulin pèrdues. Per això, proposen recuperar les clàusules que tenien en compte la pujada dels costos i que es va retirar fa quatre anys.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00